Chlieb so sušenými paradajkami

Autor receptu: hanee

Tento chlebík je delikatesa. Hoci som mala napečený koláč aj muffinky, obe návštevy si dali čerstvo napečený chlebík ako najlepší dezert. Voní fantasticky a chutí famózne.

1
porcia
180 minút
príprava
55 minút
na 22é °C

Suroviny

Postup

  1. Tentokrát som pekárničku nechala odpočívat, a chlebik som piekla klasicky v trube.
  2. Z vody, drozdia, cukru a lyzice muky nechame vzist kvasok.
  3. Do misy dame obe muky, prilejeme kvasok, olej a sol. Vypracujeme hladke, skor tuhsie cesto. Nechame kysnut aspon hodinku. Moje kyslo dve.
  4. Cesto vyklopime na pomucenu dosku, premiesyme a nechame pol hodinku este podkysnut.
  5. Rajcinky nakrajame na kusky, skor vacsie, nech sa nestratia. Ja som do chlebika dala 8 polovic paradajok, Kazdu som rozkrojila na 4 casti.
  6. Cesto roztiahneme, posypeme polovicou paradajok. Prelozime tak, aby boli paradajky vo vnutri cesta. (z prava do lava, alebo z hora, dolu. Ako sa vam postasti .o))
  7. Opat trocha cesto roztiahneme, nasypeme zbytok rajciniek, smelo aj so stecenym olejom. Cesto opat prelozime tak, aby boli rajcinky vo vnutri cesta a vypracujeme bochnik. Ja som mala plech obsadeny kolacom, pekac kuratom, tak som vytvarovala okruhly bochnik a piekla na vrchnaku od okruhlej jenskej misy.
  8. Bochnik polozime na peciaci papier, nechame 20 minut podkysnut. Pred pecenim ho na vrchu do kriza nakrojime, nech sa pekne otvori.
  9. Na spodok truby dame misku s vodou na odparovanie. Pecieme v predhriatej trube, 20 minut na 220 a dalsich 30 asi na 180. Riadte sa podla farby, ako mate radi tmavu korku.
  10. Po dopeceni chlebik vyberieme, povrch potrieme olivovym olejom a nechame vychladnit na mriezke.