Chlieb na taliansky spôsob

Autor receptu: droetker

Komerčný recept

10 minút
príprava
15 minút
na 190 °C

Postup

  1. Na prípravu cesta v mise zmiešame zmes na prípravu palaciniek, nakrájanú klobásu, nakrájané olivy, nakrájané paradajky, kypriaci prášok, vajce, olej, korenie, nasekanú petržlenovú vňať a vodu. Vypracujeme hladké cesto.
  2. Z cesta mokrou rukou vytvoríme na plechu vyloženom papierom na pečenie bochníček (priemer 25 cm, výška 4 cm). Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

    Elektrická rúra: 190 °C
    Teplovzdušná rúra: 170 °C
    Plynová rúra: stupeň 3 - 4

    Doba pečenia: asi 15 minút
  3. Po upečení necháme chlieb vychladnúť.
  4. TIP: Chlieb je znamenitou prílohou k zeleninovým šalátom alebo k pečenej rybe. Do chleba môžeme pridať aj iné suroviny podľa vlastnej chuti (napr. kapary, ančovičky, balkánsky syr).