Chlieb na taliansky spôsob
Autor receptu: droetker
Komerčný recept
10 minút príprava |
15 minút na 190 °C |
Postup- Na prípravu cesta v mise zmiešame zmes na prípravu palaciniek, nakrájanú klobásu, nakrájané olivy, nakrájané paradajky, kypriaci prášok, vajce, olej, korenie, nasekanú petržlenovú vňať a vodu. Vypracujeme hladké cesto.
- Z cesta mokrou rukou vytvoríme na plechu vyloženom papierom na pečenie bochníček (priemer 25 cm, výška 4 cm). Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
<br /><br />
Elektrická rúra: 190 °C <br />
Teplovzdušná rúra: 170 °C<br />
Plynová rúra: stupeň 3 - 4 <br />
<br />
Doba pečenia: asi 15 minút
- Po upečení necháme chlieb vychladnúť.
- <b>TIP:</b> Chlieb je znamenitou prílohou k zeleninovým šalátom alebo k pečenej rybe. Do chleba môžeme pridať aj iné suroviny podľa vlastnej chuti (napr. kapary, ančovičky, balkánsky syr).
|