Chlieb domáci

Autor receptu: rein

Neviem,odkiaľ pochádza,ale na vareche presne taký nieje.

120 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. V tomto poradí dať do pekárničky.Po vymiesení dať na dosku,rozdeliť na dve časti,urobiť bochníky a nechať nakysnúť.Pred pečením plech natrieť olejom a cesto potrieť slanou vodou,ktorú sme si pripravili z deci vody a jednej kl soli.
  2. Pred pečením plech natrieť olejom a cesto potrieť slanou vodou,ktorú sme si pripravili z deci vody a jednej kl soli. Dávame pozor,aby nám nestekala na plech.
  3. Chlieb pečieme pri teplote 180 stupňov,ale rúra už na túto teplotu musí byť predhriatá.Po 10 minútach stiahneme teplotu na 160 stupňov a pečieme ešte 35minút.Počas pečenia natrieť raz vodou a raz po vytiahnutí a zakryjeme ho utierkou a počkáme,kým chlieb nevychladne.