Prípravu na tento recept je nutne vykonať 12 hodín pred samotným pčením
6
porcií
porcií
5 minút
príprava
príprava
45 minút
na 120 °C
na 120 °C
Postup
-
1
Do nádoby si vysypeme hladkú múku , droždie , soľ , rascu
- 2
zmes zmiešame a pridáme postupne vodu , a vypracujeme miešaním hustejšie cesto . nádobu uzavrieme a necháme na teplom mieste alebo len tak na linke 12 hodín.
- 3
po 12 hodinách nádobu vyklopíme na predpripravený pekáč (ja používam janskú misu , pretože sa dá zakryť) s papierom na pečenie a hodinu necháme odpočívať . vložime do rúry a pečieme pri 120 stupňoch zakrytý 30 minút a potom ešte 15 minút odkrytý .
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
pmail.centrum.sk/download.php?msg_id=000000008faf000231a...
podla receptu Domaci chlieb bez miesenia
ja som ho robila viac krat predtym a vzdy bez problemov :-)