Chlieb bez práce a kysnutia

segi - bez fotkysegi, 1. februára 2015

Prípravu na tento recept je nutne vykonať 12 hodín pred samotným pčením

6
porcií
5 minút
príprava
45 minút
na 120 °C

Suroviny

3 hrnček
1 ČL
2 ČL
1,5 hrnček
1 ČL




Postup

  1. 1

    Do nádoby si vysypeme hladkú múku , droždie , soľ , rascu

  2. 2

    zmes zmiešame a pridáme postupne vodu , a vypracujeme miešaním hustejšie cesto . nádobu uzavrieme a necháme na teplom mieste alebo len tak na linke 12 hodín.

  3. 3

    po 12 hodinách nádobu vyklopíme na predpripravený pekáč (ja používam janskú misu , pretože sa dá zakryť) s papierom na pečenie a hodinu necháme odpočívať . vložime do rúry a pečieme pri 120 stupňoch zakrytý 30 minút a potom ešte 15 minút odkrytý .

Diskusia k receptu

ejmepb
Prepáč @ Seqi, skontroluj si teplotu pečenia, pri tejto by si to cesto akurát usušila. Robím občas, ale pri teplote 230°C.
evanaaa
Dobrý recept na dobrý chlebík, dúfam, jenské nádoby mám, aj keramickú, len by som rada zamenila múku za inú, ak by to šlo. A cesto sa vkladá do studenej, či vyhriatej rúry, lebo jenské sklo by mohlo prasknúť ?
tetrisss
Cesto ma ist do vyhriatej rury a do vyhriatej nadoby, vraj nepraskne, ja peciem v liatinovom pekaci.
smejkad
urcite nepraskne, vcera moj drahy skusal svoj prvy chlieb - prave tento a do janskej misy
podla receptu Domaci chlieb bez miesenia
ja som ho robila viac krat predtym a vzdy bez problemov :-)
evanaaa
Tak ja by som si jenskú misu dala do studenej rúry a tak zohrievala, postupne, nemala by som odvahu ju vložiť studenú do horúcej.
ejmepb
Ja ho tiež robím v jenskej miske, cesto dávam do studenej a dávam do rúry vyhriatej na 230°C. Praskla by ak by si ju horúcu vybrala a položila na kovovú, alebo mokrú podložku, prípadne naliala studenú vodu.