Foto: sonulienka
Určite je už tu takýto recept ale ja si ho ukladám do mojich receptov aby som si ho nemusela písať po papierikoch. Je výborný Zobraziť celý popisUrčite je už tu takýto recept ale ja si ho ukladám do mojich receptov aby som si ho nemusela písať po papierikoch. Je výborný aj keď som urobila malú chybičku ale nevadí. Na budúce určite nebude.
na 230 °C
Postup
-
1
Urobila som si kvások, preosiala múku zamiešala do nej soľ,cukor a trochu rasce. Keď som mala kvások priliala som do múky vlažnú vodu a kvások. Premiešala som ale len tak aby sa všetko dobre spojilo. Nemiesila!
-
2
Keď som mala cesto spojené som si nádobu dobre uzatvorila. Ak nemáte nádobu ktorá sa dá dobre uzatvoriť použite potravinovú fóliu a dobre upevnite na misku. Zabudla som ale napísať, že toto cesto som si urobila večer. Misku odložte na miesto kde sa nemení teplota. Ja som ju uložila do rúry. Ráno som misku vybrala a cesto vyzeralo takto.
-
3
Na pracovnú dosku si poriadne nasypte múku a cesto vyváľajte na nej a urobte bochník. Ten potom preložte na plech do ktorého ste dali utierku a tiež dobre vysypali múkou. A tu som urobila chybu a dala som asi menej múky tak sa mi cesto trochu prilepilo o utierku a preto vidieť v pečenom chlebíku trochu múky. Takto preložené cesto som zakryla utierkou a nechala ešte kysnúť 2 hodiny.
-
4
Asi štvrť hodinu pred uplynutí dvoch hodín som si zapla rúru na 230 stupňov vložila som si obidva plechy do nej aby sa dobre zohriali. Keď boli plechy horúce som ich vybrala a cesto preložila do horúceho plechu. Zakryla som ho druhým plechom a dala piecť na 30 minút do pred hriatej rúry /teplotu som neznížila/.
-
5
Po 30 minútach som plech odkryla a dala zapiecť ešte na 15 minút.
-
6
Po 15 minútach som chlieb vybrala z rúry
-
7
Chlieb som kefkou oprášila od múky.
-
8
No a dala vychladnúť na mriežku.
-
9
No a tu vidieť pri prekrojení, že som dobre nevypracovala cesto keď sa mi prilepilo na utierku a tak mám v chlebíku trochu múky. Ale na chuti to nič nemení. Na budúce si dám lepší pozor nato. Ale je vynikajúci. Skúste ak ste ešte neskúšali je to síce pre zamestnané len skúšanie na víkend. Ale tie ktoré sme doma nám to nevadí a stojí to za to. Prajem dobrú chuť.
jediny problem moze nastat v tom, ze nemiesene cesto sa robi trosku redsie a potom ak ho das na plech, ma tendenciu sa roztekat, teda treba pouzit nadobu, ktora ti podrzi chlebik vyssi
kazdopadne je fajnovy, tak drzim palce @buffy :-)
Tak isto peciem aj razny chlieb. Tento recept je najjednoduchsi sposob na pecenie chleba.