Chladené želé z lesného ovocia
Róbert Krištof
šéfkuchár reštaurácie Oliva hotela Premium v Bratislave, 15. marca 2012
šéfkuchár reštaurácie Oliva hotela Premium v Bratislave, 15. marca 2012
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Šumivé víno varíme asi dve minúty. Odstavíme, pridáme želatínu, cukor, citrónovú šťavu a čerstvú mätu.
- 2
Do pripravených foriem (150 ml) naukladáme ovocie a zalejeme pripravenou želatínou.
- 3
Necháme tri hodiny vychladnúť v chladničke.
- 4
Náš tip: Na prípravu tohto osviežujúceho dezertu si vyberte kvalitné šumivé víno, najmä zo sladších druhov. Môže to byť sekt z domácej produkcie alebo obľúbené talianske prosecco.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu