Chladené želé z lesného ovocia

Róbert Krištof
šéfkuchár reštaurácie Oliva hotela Premium v Bratislave, 15. marca 2012
Chladené želé z lesného ovocia
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

600 ml
200 g
45 g
30 g
40 ml
40 ml




Postup

  1. 1

    Šumivé víno varíme asi dve minúty. Odstavíme, pridáme želatínu, cukor, citrónovú šťavu a čerstvú mätu.

  2. 2

    Do pripravených foriem (150 ml) naukladáme ovocie a zalejeme pripravenou želatínou.

  3. 3

    Necháme tri hodiny vychladnúť v chladničke.

  4. 4

    Náš tip: Na prípravu tohto osviežujúceho dezertu si vyberte kvalitné šumivé víno, najmä zo sladších druhov. Môže to byť sekt z domácej produkcie alebo obľúbené talianske prosecco.

Diskusia k receptu

majka5551
super receptík - osvieženie počas letných dní hmmm už to vidím :-D
haji
Bezvadné zpracování šumivého vína, krásná práce!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia