Chia puding so slivkovým krémom
Slivky majú práve sezónu a toto je tip ako si ich dopriať aj na raňajky.
Suroviny
1/4 hrnčeka |
|
3/4 hrnčeka (alebo kokosové mlieko, kefír) |
|
200 g |
|
2 PL |
|
(alebo kokosový sirup) |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Mlieko zmiešame s chia semienkami a rozdelíme na jednotlivé porcie. Môžete pripadne trošku prisladiť.
- 2
Odložíme do chladničky a do druhého dňa nám semienka krásne nasiaknu a zväčšia objem.
- 3
Na takýto puding môžete už len poukladať čerstvé ovocie alebo si aj pripraviť ovocný krém.
- 4
Ovocie pokrájame na menšie kúsky a privedieme k varu.
- 5
Krátko prevaríme. Ak chcete dosiahnuť krémovú konzistenciu, pridajte dve polievkové lyžice kukuričného škrobu, rozmiešaného v troche vody. Pripravený krém navrstvíme na chia puding. Môžeme podávať teplé alebo studené.
Tiež chia puding:
Ďalšie recepty:
- 2
Áno, je na výber, čo použiť. Ja už som skúšala aj kefír a to malo zase skôr takú jogurtovú štruktúru. :)