Cheesecake

Autor receptu: foo

Veľmi dlho som po internete hľadala ten pravý, originálny recept na tento chutný koláč. Samozrejme, musela som použiť slovenské keksíky / je úplne jedno aké dáte, hlavne, že vám budú chutiť :) / a syr ricottu / v najnutnejšom prípade môže byť aj cottage /. Nakoniec sa zadarilo a Cheesecake bol na svete :)

10
porcií
15 minút
príprava
60 minút
na 150 °C

Postup

  1. Takže, ako prvé si predohrejeme rúru na 150°C. Potom podrvíme keksy v sáčku, vsypeme do misky a zmiešame s roztopeným maslom, tak aby boli všetky odrobinky aspoň trochu namočené. Zmes vysypeme na dno tortovej formy. Dáme na 10 minút zapiecť a po vytiahnutí z rúry necháme vychladiť. pozn: nevšímajte si prosím vzhľad mojej zastaralej formy :D v najbližšom čase plánujem kúpiť novú, táto má už odslúžené...
  2. Zatiaľ si v ďalšej miske pripravíme plnku. Tvaroh, ricottu / alebo mascarpone/, kyslú smotanu, vanilkový a kryštálový cukor zmiešame na hladkú masu. Potom pridáme vajíčko a poriadne premiešame. Ďalej vsypeme 3 PL múky a opäť dobre zamiešame. Nakoniec môžme pridať nastrúhanú citrónovú kôru. Dodá koláču perfektnú chuť.
  3. Plnku vlejeme na náš pripravený korpus a dáme na hodinu zapiecť. Ak sa vám koláč pri vyťahovaní z trúby bude trochu triasť ako huspenina, môžte si rovno gratulovať :) Koláč necháme vychladnúť a potom vložíme na 6 hodín do chladničky.
  4. Z týchto surovín mi vyšlo 10 stredných porcií / 1 porcia = cca. 760 kJ ;) /. pozn: odfotená je polovica 1 porcie :) Podávame s ovocím alebo len tak sám :) Dobrú chuť.