Čokoládový cheesecake
Cheesecake z bielej a horkej čokolády
Autor receptu: redakcia
Postup- Korpus: Sušienky a rozpustené maslo spolu vymiešame
a hmotu vložíme do okrúhlej formy a utlačíme.
- Plnka: Z dvoch vajec oddelíme bielky od žĺtkov. Jedno celé vajce a 2 žĺtky vyšľaháme spolu s cukrom, pridáme tvaroh,
smotanu na šľahanie, rozpustenú bielu čokoládu, maslo a múku a všetko poriadne vyšľaháme. Nakoniec primiešame rozdrvenú horkú čokoládu a sneh vyšľahaný z 2 bielkov. Zmes nalejeme na sušienkový korpus.
- Koláč vložíme do rúry vyhriatej na 110 stupňov, pod formu s koláčom dáme ďalší plech s vodou, aby sa cheesecake piekol v pare. Pečieme približne 40 minút. Upečený cheesecake necháme jeden deň odstáť vo forme.
- Po odležaní cheesecake natrieme krémom vyšľahaným z krémového syra, zo smotany a z cukru.
|