Čokoládový cheesecake

Cheesecake z bielej a horkej čokolády

Autor receptu: redakcia

40 minút
na 110 °C

Postup

  1. Korpus: Sušienky a rozpustené maslo spolu vymiešame a hmotu vložíme do okrúhlej formy a utlačíme.
  2. Plnka: Z dvoch vajec oddelíme bielky od žĺtkov. Jedno celé vajce a 2 žĺtky vyšľaháme spolu s cukrom, pridáme tvaroh, smotanu na šľahanie, rozpustenú bielu čokoládu, maslo a múku a všetko poriadne vyšľaháme. Nakoniec primiešame rozdrvenú horkú čokoládu a sneh vyšľahaný z 2 bielkov. Zmes nalejeme na sušienkový korpus.
  3. Koláč vložíme do rúry vyhriatej na 110 stupňov, pod formu s koláčom dáme ďalší plech s vodou, aby sa cheesecake piekol v pare. Pečieme približne 40 minút. Upečený cheesecake necháme jeden deň odstáť vo forme.
  4. Po odležaní cheesecake natrieme krémom vyšľahaným z krémového syra, zo smotany a z cukru.