Cheesecake

Cheesecake New York

Autor receptu: vladimirkaplan

Uz dlhy cas som sa chystal upiect cheesecake a cital som si desiatky receptov, nakoniec som si vyskladal ten svoj vlastny a podarilo sa mi to uspesne. Ak chcete, vyskusajte.

12
porcií
20 minút
príprava
120 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Rozpustene maslo zmiesame s rozomletymi, alebo rozpucenymi maslovymi susienkami a zmes utlacime na dno tortovej formy, na utlacanie mozete pouzit dno pohara, alebo maleho plechoveho hrnceka.
  2. Do vacsej nadoby si dame plnotucny tvaroh a cukor, ktore dokopy miesame, az kym nevznikne hladka hmota, potom pridame kyslu smotanu a znova kratko premiesame, po jednom pridavame vajcia a po kazdom vajicku znova dobre premiesame a na zaver pridame citronovu stavu z polovice citrona, vanilkovy extrakt, pre tych bohatsich moze byt aj kaviar z jedneho vanilkoveho lusku, namiesto extraktu a uplne na koniec do zmesi vmiesame Zlaty klas alebo Maizenu. Zmes bude dost riedka, ale nebojte sa, taka ma byt.
  3. Zmes nalejeme na utlacenu hmotu susienok a masla. Tortovu formu si zo spodu obalime alobalom. Ruru si predhrejeme na 180 °C a vlozime do nej plech na pecenie, do ktoreho nalejeme asi 1,5-2 cm vody a do tej vody polozime nasu alobalom obalenu tortovu formu.
  4. Pri 180 °C pecieme 30 minut, potom znizime teplotu na 160 °C a pecieme dalsich 30 minut, po dopeceni ruru vypneme a nechame v nej nas cheesecake este 1 hodinu stat bez otvorenia. Po hodine ho mozeme vybrat nechat vychladnut a podavat. Moze sa na vrch dat aj nejake ovocie, bola by ta chut zaujimavejsia. Je naozaj vynikajuci, aspon mne sa podaril.