Ovocný zákusok

Cheescake s ovocím (fotorecept)

Autor receptu: pn

Mám rada zákusky, torty,koláče s tvarohom a mascarpone krémom. Tu je jeden môj s ovocím.

16
porcií
50 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Spravíme si korpus: Sušienky zomelieme, pridáme maslo izbovej teploty, med a zmiešame. Ja to robím rukami. Hmotu utlačíme na dno okrúhlej formy s priemerom 26 cm a pekne zahladíme. Dáme do chladničky kým si spravím krém.
  2. Krém: Plátky želatíny dáme do studenej vody, aby zmäkla. Mascarpone vymiešame s práškovým cukrom, v druhej miske vyšľaháme šľahačku. Namočenú želatínu vyžmýkame a dáme ju rozpustiť, nesmie vrieť, len aby bola tekutá. Do šľahačky dáme mascarpone s cukrom, pridáme rozpustenú želatínu a vymiešame. Teraz pridáme rozpustenú bielu čokoládu a vymiešame všetko spolu. Krém dáme na sušienkový korpus, zahladíme a navrch hneď dáme aj mrazené ovocie (môže byť aj čerstvé). Dáme do chladničky do druhého dňa.
  3. Druhý deň pripravíme číru želatínovu polevu podľa návodu (ja používam najradšej Dr. Oetker). Polevu necháme trošku vychladnúť a polejeme ňou všetko ovocie. Dáme stuhnúť. Ja okolo tortovej formy dávam potravinovú fóliu, aby sa mi lepšie dala forma dole. Ak nemám, tak dám alobal.
  4. Tu je na fotke plátková želatína keď ju dávam zmäknúť do vody.
  5. Bielu čokoládu používam z Lidlu.