Chalupársky cuketový nákyp

Autor receptu: jarik

Tohto roku sa nám na chalupe urodilo veľa cukiet, tak sme vymýšľali množstvo receptov na ich využitie. Nasledujúci recept však stojí za to, aby som sa s ním podelil s ostatnými priaznivcami varenia.

6
porcií
15 minút
príprava
60-80 minút
na 160-170 °C

Postup

  1. Cuketu očistíme a najemno nastrúhame.
  2. Do nastrúhanej cukety pridáme nastrúhaný tvrdý syr, rozotrený cesnak, najemno nakrájanú cibuľu a múku, v ktorej sme si predtým rozmiešali prášok do pečiva.
  3. Žĺtky vmiešame do zmesi, z bielok vyšľaháme sneh a na záver ho taktiež zapracujeme do zmesi.
  4. Hmotu nalejeme do silikónovej formy alebo do vytretej misy z jenského skla.
  5. Podávame s pečenými zemiakmi, prípadne zeleninovým šalátom, ale nákyp chutí aj samostatne. Prajem dobrú chuť! Upozornenie – nákyp sa míňa veľmi rýchlo, o čom svedčí aj úvodná snímka upečeného produktu!