Chalupársky cuketový nákyp
Autor receptu: jarik
Tohto roku sa nám na chalupe urodilo veľa cukiet, tak sme vymýšľali množstvo receptov na ich využitie. Nasledujúci recept však stojí za to, aby som sa s ním podelil s ostatnými priaznivcami varenia.
6 porcií |
15 minút príprava |
60-80 minút na 160-170 °C |
Postup
- Cuketu očistíme a najemno nastrúhame.
- Do nastrúhanej cukety pridáme nastrúhaný tvrdý syr, rozotrený cesnak, najemno nakrájanú cibuľu a múku, v ktorej sme si predtým rozmiešali prášok do pečiva.
- Žĺtky vmiešame do zmesi, z bielok vyšľaháme sneh a na záver ho taktiež zapracujeme do zmesi.
- Hmotu nalejeme do silikónovej formy alebo do vytretej misy z jenského skla.
- Podávame s pečenými zemiakmi, prípadne zeleninovým šalátom, ale nákyp chutí aj samostatne. Prajem dobrú chuť!
Upozornenie – nákyp sa míňa veľmi rýchlo, o čom svedčí aj úvodná snímka upečeného produktu!