Cestoviny trochu inak

monalisa2015 - bez fotkymonalisa2015, 23. februára 2015

Recept vznikol zo zostatkových surovín, bol rýchly, chutil aj deťom, tak som si povedala, že sa podelím.

3
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 polievková lyžica
4 ks
100 g (fliačky)
50 g
100 g
1 lyžica
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na olivovom oleji uvaríme praženicu ochutenú soľou a vegetou.

  2. 2

    Do hotovej praženice vložíme surovú nadrobno nakrájanú brokolicu, zbytky uvarených cestovín (najlepšie fliačky) a ryže (osvedčená Basmati - lúpaná dlhozrnná z Lidla) v pomere 2:1 a pomaly necháme v uzavretom hrnci na miernom ohni zohriať. Brokolica bude akurát ani tvrdá ani mäkká.

  3. 3

    Ozdobíme smotanou, strúhaným syrom. Výborná môže byť k tomu zeleninová príloha. Obed rýchly a pomerne zdravý, chutný a dostatočne nasýti.

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
mne je ten postup čudný. Dala by som opačné garde, najprv trocha opražiť či podusiť brokolicu, na to hodiť zostatky cestovín a ryže a nakoniec trocha rozmiešané vajcia, stuhnú za minútku, dve a hotovo. Navrch syr:-)
Detičky sa aspoň naučia pekne všetko spapať......v dospelosti nebudú vyberavé. Len mne by vadilo miešanie ryže a cestovín, dala by som buď jedno alebo druhé. A aj brokolicu by som trochu sparila, ale vidno, že to chutí aj tak.....
sto spôsobov - sto chutí, mne sa najviac osvedčila ryža Basmati XXL z Lidla - dlhozrnná a pekne sa oddelí, ja ju dusím s cibuľkou ale dá sa určite aj uvariť, a čo sa týka tej kombinácie cestoviny versus ryža - aj ja som sa toho obávala, no proste potrebovala som narýchlo obed, myslela som na praženicu, no v chladničke som našla cestoviny a asi za hrsť ryže, cestoviny s praženicou bežne jedávame - hlavne s čerstvým hlávkovým šalátom - mňam, už sa neviem dočkať, a ryžu s praženicou som jedla v čínskej reštike, tak som to skúsila a zmiešala.... no a výsledok sa spapal a chutil a myslím si že to je dôležité. A pritom aj moje dietky vedia byť prieberčivé. Týmto receptom som len chcela ukázať, že fantázie sa medze nekladú, a treba skúšať, kombinovať... :)
A ešte by som pridala skúsenosť s brokolicou. Bežne som ju dusievala, no dcérka mi ju začala jesť surovú priamo z chladničky - ako aj karfiol, mrkvu. Je veľmi chutná! Odporúčam. Raz som ju skúsila pridať do zeleninového šalátu - paprika, paradajky, uhorka, cibulka...... a veľmi nám to tak chutí :)

Pridaj komentár k receptu: