Cestoviny so syrovou omáčkou a špenátom

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Najprv si pripravíme cestoviny bežným spôsobom a necháme ich odkvapkať. Na panvici urestujeme najemno pokrájanú cibuľu, pridáme špenát a chvíľu podusíme, potom pridáme podľa chuti soľ, korenie a pretlačený cesnak. Potom panvicu odložíme nabok. V hrnci rozpustíme maslo, pridáme múku a urobíme svetlú zápražku.
  2. Do tejto zápražky postupne prilievame po troškách mlieko, až kým je omáčka stredne hustá. V tejto omáčke rozpustíme trojuholníky syra a k rozpusteným pridáme na špičku noža muškátový kvet, trošičku korenia, v prípade potreby soľ a necháme ešte chvíľu povariť. Omáčka by mala byť hustá.
  3. Keď máme všetky ingrediencie pripravené, vymastíme zapekaciu misku maslom alebo iným tukom a vysypeme strúhankou. Potom zmiešame cestoviny s omáčkou a polovicu dáme do zapekacej misky. Na ne dáme všetok špenát a naň zvyšok cestovín.
  4. Navrch posypeme nahrubo nastrúhaným syrom a dáme do rúry zapiecť, až kým sa syr rozpustí a získa zlatistú farbu.