Foto: heleninka88
Toto jedlo je trošku nezvyčajné. Jeho chuť je taká sladko kyslá, tak dúfam, že Vám bude chutiť :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na začiatok si do zlatista opražíme cibuľu, ktorá je nakrájaná na menšie kúsky spolu s cesnakom (cesnak pridaj trocha neskôr lebo môže zhorieť).
- 2
Medzitým si nakrájame cviklu na menšie kúsky a pridáme k opraženej cibuli a trocha to necháme smažiť. Zalejeme vodou nech sa cvikla udusí do mäkka. Ja pridávam soľ a čierne mleté korenie hneď po zaliatí vodou, ale potom to na konci ešte dochucujem.
- 3
Ak už je cvikla uvarená do mäkka pridáme sójové mlieko zmiešané spolu s hladkou múkou na zahustenie. Nakoniec dochucujeme omáčku ak je potrebné dať troška soli a ČMK s maggi, vegetou a troškou čili,ale nemusíme ju použiť.
- 4
Popri varení omáčky si treba dať v druhom hrnci zovrieť vodu so štipkou soli, do ktorej pridáme cestovinky podľa vlastnej chuti a varíme asi tak 10 minút. Cestoviny môžeme spojiť s omáčkou alebo sa môžu podávať osobitne na tanieri. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu