Cestoviny s chrumkavou pšenicou

vegegulas - fotkaVegegulas, 30. apríla 2012 20:38
Ďalšie recepty »
Cestoviny s chrumkavou pšenicouFoto: vegegulas

Pšenica je výborná a zdravá obilnina. Ja som ju objavila pred niekoľkými rokmi a nikdy by som nepovedala, že také niečo sa dá jesť a že to ešte aj tak výborne chutí.

4
porcie
50 min
príprava

Suroviny

TIP: Sledujte Varecha.sk na YouTube www.youtube.com/varechaTV

Postup prípravy

  1. 1

    Pšenicu si prepláchneme vo vode. Ja ju ešte zvyčajne nechám v tej vode odstáť niekoľko hodín, aby sa rýchlejšie uvarila. Na panvici si rozpálime olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a pražíme dozlatista.

  2. 2

    Potom pridáme cesnak, čierne korenie a mletú papriku. Chvíľku restujeme, vysypeme pšenicu a zalejeme vodou (cca 0,5l). Posolíme a varíme domäkka.

  3. 3

    Pšenica nebude úplne mäkká ako napríklad fazuľa, ale bude taká príjemne chrumkavá. Keď nadobudne tento stav, omáčku zahustíme škrobom alebo posypeme trochou múky a môžeme servírovať.

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist