Cestoviny s chrumkavou pšenicou
Autor receptu: vegegulas
Pšenica je výborná a zdravá obilnina. Ja som ju objavila pred niekoľkými rokmi a nikdy by
som nepovedala, že také niečo sa dá jesť a že to ešte aj tak výborne chutí.
Postup
- Pšenicu si prepláchneme vo vode. Ja ju ešte zvyčajne nechám v tej vode odstáť niekoľko hodín, aby sa rýchlejšie uvarila. Na panvici si rozpálime olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a pražíme dozlatista.
- Potom pridáme cesnak, čierne korenie a mletú papriku. Chvíľku restujeme, vysypeme pšenicu a zalejeme vodou (cca 0,5l). Posolíme a varíme domäkka.
- Pšenica nebude úplne mäkká ako napríklad fazuľa, ale bude taká príjemne chrumkavá. Keď nadobudne tento stav, omáčku zahustíme škrobom alebo posypeme trochou múky a môžeme servírovať.