Foto: canadabc
Moja najoblubenejsia omacka na cestoviny...vyskusajte ak mate radi baklazan...ale prekvapi jeho chut aj ked ste neni velkym fanusikom tejto zeleniny..vyborne jedlo pre vegetarianov.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks |
|
1 ks |
|
6 strúčikov |
|
2-3 lyzice |
|
podla chuti |
|
1 konzerva |
|
1 konzerva |
|
podla chuti |
|
podla chuti |
|
podla potreby |
|
|
|
podla potreby |
|
Postup
-
1
Stredne velky baklazan osupeme a nakrajame na male kocky. Uvarime ho v slanej vode asi 10 minut. Vodu scedime. Na oleji oprazime cibulu do zlatova, pridame scedene sampinony, cierne korenie, pretlaceny cesnak, bazalku a ferefonku a chvilu podusime. Pridame scedeni baklazan a zase chvilu podusime.
-
2
Do masy nalejeme paradajky drvene alebo nakrajane. Ja som kupila v Tescu flasu s nazvom Organic Italian Passata 680g a ta sa mi uz osvedcila vo viacerych receptoch. Podla potreby este prilejeme vodu zalezi ako hustu chcete mat omacku. Nechame pod podkryvkou varit asi 20 min. Medzitym si uvarime cestoviny podla chuti..ja som pouzila maslicky. Nakoniec omacku dochutime solou. Podavame s uvarenymi cestovinami a postruhanym syrom..najlespi je parmezan ale momentalne som nemala tak som pouzila emental.
afataga: to zalezi na kazdom ako si to urobi s tym baklazanom..mne niekto poradil ze je dobre ho vyvarit tak to robim tak a chuti mi to.