Cestoviny s baklažánom na šampiňónoch

canadabc - fotkacanadabc, 19. októbra 2012
Cestoviny s baklažánom na šampiňónoch
Foto: canadabc

Moja najoblubenejsia omacka na cestoviny...vyskusajte ak mate radi baklazan...ale prekvapi jeho chut aj ked ste neni velkym fanusikom tejto zeleniny..vyborne jedlo pre vegetarianov.

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks
6 strúčikov
2-3 lyzice
 podla chuti
1 konzerva
1 konzerva
 podla chuti
 podla chuti
 podla potreby
 podla potreby




Postup

  1. 1

    Stredne velky baklazan osupeme a nakrajame na male kocky. Uvarime ho v slanej vode asi 10 minut. Vodu scedime. Na oleji oprazime cibulu do zlatova, pridame scedene sampinony, cierne korenie, pretlaceny cesnak, bazalku a ferefonku a chvilu podusime. Pridame scedeni baklazan a zase chvilu podusime.

    Cestoviny s baklažánom na šampiňónoch - obrázok 1
  2. 2

    Do masy nalejeme paradajky drvene alebo nakrajane. Ja som kupila v Tescu flasu s nazvom Organic Italian Passata 680g a ta sa mi uz osvedcila vo viacerych receptoch. Podla potreby este prilejeme vodu zalezi ako hustu chcete mat omacku. Nechame pod podkryvkou varit asi 20 min. Medzitym si uvarime cestoviny podla chuti..ja som pouzila maslicky. Nakoniec omacku dochutime solou. Podavame s uvarenymi cestovinami a postruhanym syrom..najlespi je parmezan ale momentalne som nemala tak som pouzila emental.

    Cestoviny s baklažánom na šampiňónoch - obrázok 2

Diskusia k receptu

afataga
chutovo to moze byt dobre, len sa mi zda zbytocne dlha doba varenia, ja ked robim baklazan a je pokrajany na nemsie kusky, nikdy ho nevarim pred upravou na panvici, zmakne za par minut
vini55
A akože kde si bola doteraz ? Moje baklažány sa už odobrali na zimný spánok /čo sa nepojedlo nezostalo!/. Recept ukladám a o osem mesiacov ti napíšem ako chutil. Maj sa krásne.
canadabc
vini55:ja nemam zahradu tak kupujem v obchode:)) tak snad vydrzis cakat do buducej sezony:)
afataga: to zalezi na kazdom ako si to urobi s tym baklazanom..mne niekto poradil ze je dobre ho vyvarit tak to robim tak a chuti mi to.
canadabc
tym varenim sa zbavime horkastej chuti baklazanu...neodporuca sa to hodit do varenia surove...aspon take mam ja informacie..
mijaita
Mam uz dlouho recept na thajsky lilek a take se vari ve vode s piskavici a pak se teprve doupravuje.
afataga
ja baklazan najskor pokrajam na kolieska, nasolim a ked pusti stavu, oplachnem ju a potom dalej upravujem uz bez predvarenia a nikdy nie je horky
babulicka
tiez si baklazan naskor nakrajam a nasolim aby sa -vypotil- ale varit ho vo vode a este osupany ? nejak mi unika zmysel