Cestoviny à la Mallorca (Macarrones a la mallorquina) fotorecept

kucharka - fotkakucharka, 3. augusta 2020
Cestoviny à la Mallorca (Macarrones a la mallorquina) (fotorecept)
Foto: kucharka

Sobrasada je typická pre Mallorku. Na Slovensku som sobrasadu sem-tam videla v Lidli. Ale asi by sa mohla nahradiť paprikovou klobáskou.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g (penne)
100 g
1 ks
4 ks
50 g strúhaný

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najemno nakrájanú cibuľu opečieme na troche olivového oleja do zlatova. Pridáme rozdrobenú sobrasadu. Opekáme a dobre premiešame.

    Cestoviny à la Mallorca (Macarrones a la mallorquina) (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vajcia rozšľaháme, posolíme a pokoreníme. Pridáme nastrúhaný syr, najlepšie ovčí so silnou chuťou. Ak syr nie je výrazný, môžete ho dať o trochu viac.

    Cestoviny à la Mallorca (Macarrones a la mallorquina) (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cestoviny uvaríme podľa návodu.

    Cestoviny à la Mallorca (Macarrones a la mallorquina) (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cestoviny pridáme do panvice a dobre zmiešame so sobrasadou. Stiahneme z ohňa. Pridáme vajcia so syrom. Vajcia teplom získajú krémovú konzistenciu.

    Cestoviny à la Mallorca (Macarrones a la mallorquina) (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podávame.

    Cestoviny à la Mallorca (Macarrones a la mallorquina) (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    U nás so šalátom.

    Cestoviny à la Mallorca (Macarrones a la mallorquina) (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík, podle mého gusta, prudce jedlý. V jednoduchosti je krása a síla. Díky za inspiraci. Tvoje recepty i fota poznám už z dálky, jsi šikulka!
haji
@kvakac (4.8.2020 09:20)
Haha, také jsem se na to dívala, ale když nahlédneš na fotečky, opravdu je to jen na zavonění a ochucení, něco jako "masové koření"! Jojo, masožrúti se nezapřou... Hezký den!
kucharka
Ďakuejm za všetky milé komentáre, jedlo je ozaj chutné.
Sobrasada je mäkká ( nie suchá ) “klobáska” z bravčového mäsa bohate ochutená paprikou, silnej a výraznej chuti.
V supermarketoch sa väčšinou predáva v téglikoch vo forme pomazánky, tú som videla aj v Lidli. ( možno boli dni španielskej kuchyne )
Na trhoch sa predáva vo forme veľkého “jelita”, krája sa na hrubšie koliečka a rozotiera sa na chleba.
Náhodou som mala doma pár kúskov, tak posielam fotku.
( dva kúsky sú na malom tanieriku, aby ste vedeli približne veľkosť )
V tomto recepte si myslím, že ju kľudne môžete nahradiť klobáskovým mäsom.
Pekný utorok všetkým.


kuko95
Aj ja vyskúšam mám objednané na zajtra u nášho mäsiara 2kila čerstvej neudenej klobásy tak jednu obetujem :D
kimlo
Je to výborné! Ako syr som použil parmezán, a domáce klobásové mäso z konzervy. Pre kamaráta Kvakaca, môžeš dať to klobasové čo dávaš do pohárov. Ďakujem za recept a odporúčam ostatným... ;-)


kucharka
@lekuba (4.8.2020 17:18)
Ja som to videla v Lidli, ale keďže skoro nikto to nepozná, možno to bolo iba počas dní španielskej kuchyne.
Môže sa nahradiť paprikovou klobáskou, alebo ešte ma aj napadlo “chorizo”.
kucharka
@kimlo (4.8.2020 18:17)
No paráda, ty si rýchly ako blesk! Je z teba ukážkový varecháč :-)))
Som rada, že chutilo, aj fotka je krásna.