Cestoviny à la Mallorca (Macarrones a la mallorquina) fotorecept
Sobrasada je typická pre Mallorku. Na Slovensku som sobrasadu sem-tam videla v Lidli. Ale asi by sa mohla nahradiť paprikovou klobáskou.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
300 g (penne) |
|
100 g |
|
1 ks |
|
4 ks |
|
50 g strúhaný |
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Najemno nakrájanú cibuľu opečieme na troche olivového oleja do zlatova. Pridáme rozdrobenú sobrasadu. Opekáme a dobre premiešame.
-
2
Vajcia rozšľaháme, posolíme a pokoreníme. Pridáme nastrúhaný syr, najlepšie ovčí so silnou chuťou. Ak syr nie je výrazný, môžete ho dať o trochu viac.
-
3
Cestoviny uvaríme podľa návodu.
-
4
Cestoviny pridáme do panvice a dobre zmiešame so sobrasadou. Stiahneme z ohňa. Pridáme vajcia so syrom. Vajcia teplom získajú krémovú konzistenciu.
-
5
Podávame.
-
6
U nás so šalátom.
Tiež cestoviny:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Haha, také jsem se na to dívala, ale když nahlédneš na fotečky, opravdu je to jen na zavonění a ochucení, něco jako "masové koření"! Jojo, masožrúti se nezapřou... Hezký den!
Sobrasada je mäkká ( nie suchá ) “klobáska” z bravčového mäsa bohate ochutená paprikou, silnej a výraznej chuti.
V supermarketoch sa väčšinou predáva v téglikoch vo forme pomazánky, tú som videla aj v Lidli. ( možno boli dni španielskej kuchyne )
Na trhoch sa predáva vo forme veľkého “jelita”, krája sa na hrubšie koliečka a rozotiera sa na chleba.
Náhodou som mala doma pár kúskov, tak posielam fotku.
( dva kúsky sú na malom tanieriku, aby ste vedeli približne veľkosť )
V tomto recepte si myslím, že ju kľudne môžete nahradiť klobáskovým mäsom.
Pekný utorok všetkým.
Mám klobásové mäso v konzerve, použijem to, dík za tip... :-)
Vďaka za radu. Vyskúšam.
Ja som to videla v Lidli, ale keďže skoro nikto to nepozná, možno to bolo iba počas dní španielskej kuchyne.
Môže sa nahradiť paprikovou klobáskou, alebo ešte ma aj napadlo “chorizo”.
No paráda, ty si rýchly ako blesk! Je z teba ukážkový varecháč :-)))
Som rada, že chutilo, aj fotka je krásna.
To som rada. Od takého kuchára ako ty je to česť! :-))