Cestoviny à la Mallorca (Macarrones a la mallorquina) fotorecept
Foto: kucharka
Sobrasada je typická pre Mallorku. Na Slovensku som sobrasadu sem-tam videla v Lidli. Ale asi by sa mohla nahradiť paprikovou klobáskou.
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najemno nakrájanú cibuľu opečieme na troche olivového oleja do zlatova. Pridáme rozdrobenú sobrasadu. Opekáme a dobre premiešame.
-
2
Vajcia rozšľaháme, posolíme a pokoreníme. Pridáme nastrúhaný syr, najlepšie ovčí so silnou chuťou. Ak syr nie je výrazný, môžete ho dať o trochu viac.
-
3
Cestoviny uvaríme podľa návodu.
-
4
Cestoviny pridáme do panvice a dobre zmiešame so sobrasadou. Stiahneme z ohňa. Pridáme vajcia so syrom. Vajcia teplom získajú krémovú konzistenciu.
-
5
Podávame.
-
6
U nás so šalátom.
Haha, také jsem se na to dívala, ale když nahlédneš na fotečky, opravdu je to jen na zavonění a ochucení, něco jako "masové koření"! Jojo, masožrúti se nezapřou... Hezký den!
Sobrasada je mäkká ( nie suchá ) “klobáska” z bravčového mäsa bohate ochutená paprikou, silnej a výraznej chuti.
V supermarketoch sa väčšinou predáva v téglikoch vo forme pomazánky, tú som videla aj v Lidli. ( možno boli dni španielskej kuchyne )
Na trhoch sa predáva vo forme veľkého “jelita”, krája sa na hrubšie koliečka a rozotiera sa na chleba.
Náhodou som mala doma pár kúskov, tak posielam fotku.
( dva kúsky sú na malom tanieriku, aby ste vedeli približne veľkosť )
V tomto recepte si myslím, že ju kľudne môžete nahradiť klobáskovým mäsom.
Pekný utorok všetkým.
Mám klobásové mäso v konzerve, použijem to, dík za tip... :-)
Vďaka za radu. Vyskúšam.
Ja som to videla v Lidli, ale keďže skoro nikto to nepozná, možno to bolo iba počas dní španielskej kuchyne.
Môže sa nahradiť paprikovou klobáskou, alebo ešte ma aj napadlo “chorizo”.
No paráda, ty si rýchly ako blesk! Je z teba ukážkový varecháč :-)))
Som rada, že chutilo, aj fotka je krásna.
To som rada. Od takého kuchára ako ty je to česť! :-))
P.S. Ak má niekto z Vás rád kapelu Dream Theater tak sa zajtra uvidím v NTC aréne 👍🎸
Takéto komentáre vždy potešia. Som rada, že je u vás doma tento recept obľúbený.
Príjemný víkend prajem.
Dream Theater je dobrý, ale evidentne to už nestihnem. Avšak toto jedlo určite stihnem a vyskúšam (asi s chorizom). Vyzerá to ako carbonara s klobásou a cibuľou, čo nemôže byť na škodu.
Ahoj, koncert super, akurát akustika je v TNC na prd, na takéto koncerty sa nehodí, v polovici som prešiel z tribúny pod pódium, tam to bolo lepšie. Plním si svoje muzikantské sny… 😉
V NTC som na koncerte nebol, takže akustiku nepoznám. Môj vkus je ešte trochu ďalej takže som zväčša v MMC alebo Randal klub. Raz nám kúpila manželka lístky na Cradle of filth tuším na moje narodeniny a dala mi ich so slovami, že ak by išiel so mnou nejaký kamarát namiesto nej, nebude sa hnevať. Zhodnotila, že Epica, ktorú so mnou absolvovala bola pre ňu už mierne za čiarou :-)))
Ja som bol pred pár rokmi v NTC na Yes, je to samozrejme iná hudba a vtedy sa mi akustika nezdala až taká zlá. Ale pred týmto koncertom ma kamoš upozorňoval, vraj ide na nich aj on ale radšej do Brna práve kvôli tej akustike a mal pravdu. Do Randal klubu chodieva môj ďalší kamoš, metalista, bol som tam párkrát ešte ako sa to volalo YMCA ale v reštaurácii.
Ale poznám aj tie kapely čo spomínaš. Ospravedlňujem sa @kucharka že tu vypisujem po jej receptom mimo tému 😉
Nevadí, v pohode :-))