Cestoviny
Cestoviny à la Mallorca (Macarrones a la mallorquina) (fotorecept)
Autor receptu: kucharka
Sobrasada je typická pre Mallorku. Na Slovensku som sobrasadu sem-tam videla v Lidli. Ale asi by sa
mohla nahradiť paprikovou klobáskou.
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Najemno nakrájanú cibuľu opečieme na troche olivového oleja do zlatova. Pridáme rozdrobenú sobrasadu. Opekáme a dobre premiešame.
- Vajcia rozšľaháme, posolíme a pokoreníme. Pridáme nastrúhaný syr, najlepšie ovčí so silnou chuťou. Ak syr nie je výrazný, môžete ho dať o trochu viac.
- Cestoviny uvaríme podľa návodu.
- Cestoviny pridáme do panvice a dobre zmiešame so sobrasadou. Stiahneme z ohňa.
Pridáme vajcia so syrom. Vajcia teplom získajú krémovú konzistenciu.
- Podávame.
- U nás so šalátom.