Cestoviny bez kečupu a smotany (fotorecept)
Autor receptu: angelheart
Cestoviny so sójovým mäsom a paradajkami
30 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Sójové mäso povaríme - tak ako nám najviac chutí. Ja zvyknem dať do vody zeleninový bujón, nasypať sójové plátky alebo rezance a posypať mletou červenou paprikou. Kým sa varí sójové, nakrájame nadrobno cibuľu a cesnak. Sójové mäso po uvarení scedíme (vodu nevylievame všetku, ešte sa bude hodiť), vyžmýkame a nakrájame nadrobno.
- Na panvici zohrejeme trochu oleja, pridáme cibuľu a sójové mäso.
- Paradajky sparíme horúcou vodou, olúpeme a nakrájame na kocky.
- Keď je sójové mäso zľahka osmažené, pridáme nakrájané paradajky a polovicu pripraveného cesnaku. Premiešame.
- Občas po troche prilejeme vodu, v ktorej sme varili sójové mäso a dusíme. Pred koncom osolíme, pridáme zvyšok cesnaku, posypeme oreganom a dusíme už len chvíľku.
- Premiešame s cestovinami a podávame. Na záver môžeme, ale nemusíme posypať syrom.