Cestoviny bez kečupu a smotany (fotorecept)

Autor receptu: angelheart

Cestoviny so sójovým mäsom a paradajkami

30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Sójové mäso povaríme - tak ako nám najviac chutí. Ja zvyknem dať do vody zeleninový bujón, nasypať sójové plátky alebo rezance a posypať mletou červenou paprikou. Kým sa varí sójové, nakrájame nadrobno cibuľu a cesnak. Sójové mäso po uvarení scedíme (vodu nevylievame všetku, ešte sa bude hodiť), vyžmýkame a nakrájame nadrobno.
  2. Na panvici zohrejeme trochu oleja, pridáme cibuľu a sójové mäso.
  3. Paradajky sparíme horúcou vodou, olúpeme a nakrájame na kocky.
  4. Keď je sójové mäso zľahka osmažené, pridáme nakrájané paradajky a polovicu pripraveného cesnaku. Premiešame.
  5. Občas po troche prilejeme vodu, v ktorej sme varili sójové mäso a dusíme. Pred koncom osolíme, pridáme zvyšok cesnaku, posypeme oreganom a dusíme už len chvíľku.
  6. Premiešame s cestovinami a podávame. Na záver môžeme, ale nemusíme posypať syrom.