Cestovinový šalát s tofu a kukuricou
Cestovinovo-cuketový šalát s tofu a kukuricou
Autor receptu: viki247
Niekomu by sa mohla zdať kombinácia
týchto surovín zvláštna, ale verte, že po
ochutnaní tohto šalátu si recept naň
zaradíte častejšie do svojho jedálnička.*
Šalát je zdravý, výživný, sýty a hlavne
výborný.
5 - 6 porcií |
20 minút príprava |
Postup
- Biele alebo ochutené tofu nakrájame na rovnako veľké kocky. Na olivovom oleji ich opečieme z každej strany pri vyššej teplote. Dávame pozor, aby nebolo príliš tuhé a chrumkavé, ale iba trošku.
- Počas toho, ako sa opeká tofu, nakrájame cuketu na kocky. Pri mladej cukete stred nevydlabujeme a šupu nelúpeme.
- Následne si uvaríme cestoviny a nasekáme tekvicové semienka (ja som nemala čas, tak som ich tentoraz pomixovala).
- Do veľkej misy nasypeme cuketu, opečené tofu a uvarené scedené cestoviny premyté studenou vodou. Potom pridáme kukuricu z plechovky (môžeme dať aj trošičku vody z kukurice) a osolíme. Na dochutenie môžeme použiť aj bylinkovú soľ. Nemôžeme zabudnúť na posekané tekvicové semienka.
- Nakoniec môžeme poliať olivovým olejom a poriadne premiešame. Podávame ešte teplé.