Cestovinový šalát s tofu a kukuricou

Cestovinovo-cuketový šalát s tofu a kukuricou

Autor receptu: viki247

Niekomu by sa mohla zdať kombinácia týchto surovín zvláštna, ale verte, že po ochutnaní tohto šalátu si recept naň zaradíte častejšie do svojho jedálnička.* Šalát je zdravý, výživný, sýty a hlavne výborný.

5 - 6
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Biele alebo ochutené tofu nakrájame na rovnako veľké kocky. Na olivovom oleji ich opečieme z každej strany pri vyššej teplote. Dávame pozor, aby nebolo príliš tuhé a chrumkavé, ale iba trošku.
  2. Počas toho, ako sa opeká tofu, nakrájame cuketu na kocky. Pri mladej cukete stred nevydlabujeme a šupu nelúpeme.
  3. Následne si uvaríme cestoviny a nasekáme tekvicové semienka (ja som nemala čas, tak som ich tentoraz pomixovala).
  4. Do veľkej misy nasypeme cuketu, opečené tofu a uvarené scedené cestoviny premyté studenou vodou. Potom pridáme kukuricu z plechovky (môžeme dať aj trošičku vody z kukurice) a osolíme. Na dochutenie môžeme použiť aj bylinkovú soľ. Nemôžeme zabudnúť na posekané tekvicové semienka.
  5. Nakoniec môžeme poliať olivovým olejom a poriadne premiešame. Podávame ešte teplé.