Cesnakové zemiaky so smotanovým syrom Philadelphia (fotorecept)
Autor receptu: zuzanka1367
Inšpirácia na stránke http://manouvellemode.com/ , trochu prispôsobené mojim
chúťkam, mnoho variácii z jedného receptu, so slaninkou, fašírkou, klobásou, pre tých
čo nechcú mäso s opečeným Tofu, alebo len tak s chlebom a strateným vajcom...Hlavne
bez múky a zbytočných zahusťovadiel.
3 porcie |
10 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky oškrabeme, umyjeme a nakrájame na kocky. Cesnak ošúpeme
- Zohrejeme maslo a osmažíme na ňom cesnak a peperoncino, len krátko, aby cesnak nezhorkol a maslo sa prevoňalo.
- K osmaženému cesnaku pridáme nakrájané zemiaky a trochu ich v masle poobraciame a trochu osmažíme.
- Zemiaky preložíme do hrnca a zalejeme vývarom, alebo vodou, ktorú osolíme. Zalejeme len toľko, aby zakrylo zemiaky. Uvaríme ich do mäkka. Pridáme ku ním smotanový syr a necháme rozpustiť. Počas rozpúšťania syru miešame a krásne sa nám to zahustí. Má to hustotu ako prívarok
- Ja som si spravila k prívarku stratené vajce a osmažila slaninu, vašej fantázii sa medze nekladú, pridajte si ku ním čo máte radi.