Cesnakové zemiaky so smotanovým syrom Philadelphia (fotorecept)

Autor receptu: zuzanka1367

Inšpirácia na stránke http://manouvellemode.com/ , trochu prispôsobené mojim chúťkam, mnoho variácii z jedného receptu, so slaninkou, fašírkou, klobásou, pre tých čo nechcú mäso s opečeným Tofu, alebo len tak s chlebom a strateným vajcom...Hlavne bez múky a zbytočných zahusťovadiel.

3
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky oškrabeme, umyjeme a nakrájame na kocky. Cesnak ošúpeme
  2. Zohrejeme maslo a osmažíme na ňom cesnak a peperoncino, len krátko, aby cesnak nezhorkol a maslo sa prevoňalo.
  3. K osmaženému cesnaku pridáme nakrájané zemiaky a trochu ich v masle poobraciame a trochu osmažíme.
  4. Zemiaky preložíme do hrnca a zalejeme vývarom, alebo vodou, ktorú osolíme. Zalejeme len toľko, aby zakrylo zemiaky. Uvaríme ich do mäkka. Pridáme ku ním smotanový syr a necháme rozpustiť. Počas rozpúšťania syru miešame a krásne sa nám to zahustí. Má to hustotu ako prívarok
  5. Ja som si spravila k prívarku stratené vajce a osmažila slaninu, vašej fantázii sa medze nekladú, pridajte si ku ním čo máte radi.