Cesnakové esíčka s rascou
šéfkuchár a cukrárka z hotela Villa Nečas v Žiline, 5. marca 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Múku preosejeme do misy. Z vlažného mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme nakysnúť. Kvások pridáme do múky aj s roztopeným maslom, soľou a žĺtkom. Vypracujeme kompaktné cesto, ktoré necháme 30 minút vykysnúť.
- 2
Múku, maslo, soľ a korenie vymiešame. Pridáme nasekané bylinky a rascu. Vypracujeme tukové cesto. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na tenší plát a do stredu vložíme tukové cesto a prekryjeme ho koncami. Dáme ho do chladničky na 20 minút odpočinúť. Potom ho rozvaľkáme, preložíme a dáme odpočinúť na 15 minút. Tento postup opakujeme ešte dvakrát. Cesto rozvaľkáme na tenký plát a potrieme ho vodou. Posy-peme ho rozotreným cesnakom, bylinkami a rascou.
- 3
Cesto zrolujeme od stredu, každú do opačnej strany, aby vznikla roládka v tvare S. Nakrájame na 2 cm hrubé plátky. Roládky položíme na plech vyložený papierom na pečenie. Necháme 10 minút podkysnúť. Pečieme pri 220 stupňoch asi 10 – 15 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Inak... aj mne sa tieto esíčkoidné útvary páčia :)