Cesnakové esíčka s rascou

Autor receptu: redakcia

20 ks
porcií
8 minút
príprava
10-15 minút
na 220 °C

Postup

  1. Múku preosejeme do misy. Z vlažného mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme nakysnúť. Kvások pridáme do múky aj s roztopeným maslom, soľou a žĺtkom. Vypracujeme kompaktné cesto, ktoré necháme 30 minút vykysnúť.
  2. Múku, maslo, soľ a korenie vymiešame. Pridáme nasekané bylinky a rascu. Vypracujeme tukové cesto. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na tenší plát a do stredu vložíme tukové cesto a prekryjeme ho koncami. Dáme ho do chladničky na 20 minút odpočinúť. Potom ho rozvaľkáme, preložíme a dáme odpočinúť na 15 minút. Tento postup opakujeme ešte dvakrát. Cesto rozvaľkáme na tenký plát a potrieme ho vodou. Posy-peme ho rozotreným cesnakom, bylinkami a rascou.
  3. Cesto zrolujeme od stredu, každú do opačnej strany, aby vznikla roládka v tvare S. Nakrájame na 2 cm hrubé plátky. Roládky položíme na plech vyložený papierom na pečenie. Necháme 10 minút podkysnúť. Pečieme pri 220 stupňoch asi 10 – 15 minút.