Cesnaková (klamaná) polievka alebo biela krémová tekvicová (bez múky, Solamylu a zemiakov)

meggienka76 - fotkameggienka76, 8. apríla 2013

Prečo klamaná? Asi nie som jediná, čo má doma vyberavé dieťa a zvlášť, keď je ešte choré. Keď som sa jej opýtala, čo mám Zobraziť celý popisPrečo klamaná? Asi nie som jediná, čo má doma vyberavé dieťa a zvlášť, keď je ešte choré. Keď som sa jej opýtala, čo mám navariť, povedala mi, že cesnakovú krémovú polievku. Ale pritom to neostalo, lebo sa ozval ocko s pripomienkou: „Nedávaj tam zemiaky, zápražku a ani solamyl, lebo mi to nerobí dobre..“ Super, si hovorím. V tom ma napadlo, že mám v mrazáku v kelímkoch namrazenú tekvicu od svokry. Takže“ zemiaky“ by sme na zahustenie mali a ešte doplníme výdatnosť,keďže dcéra už nič iné nebude

3-4
porcie
5 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Na cca 1 l polievky:
6 - 7 strúčikov
450 g
400 ml
1/2 ks
250 ml
Na dochutenie (ozdobu):




Postup

  1. 1

    Na olivovom oleji, do ktorého pridáme kúsok masla speníme cesnak, ktorý sme roztlačili nožom do zlata, potom pridáme tekvicu(ja som mala mrazenú od svokry). Keď je tekvica zmrazená v kocke ako som mala ja, tak hneď pridáme aj vývar, ale keď by ste pridávali čerstvú tekvicu, tak ju môžte trošku poopekať na oleji s cesnakom(nemusíte) a potom pridáte vývar.

    Cesnaková (klamaná) polievka alebo biela krémová tekvicová (bez múky, Solamylu a zemiakov) - obrázok 1
  2. 2

    Osolíme, okoreníme, omuškátujeme a varíme do zmäknutia tekvice, čo je v prípade mrazenej veľmi rýchlo. Potom rozmixujeme polievku a pridáme syr a smotanu. Chvíľku ešte povaríme a môžeme podávať. Ak mám kalórie nevadia, opražíme slaninku a vrch polievočky môžeme posypať:o))

    Cesnaková (klamaná) polievka alebo biela krémová tekvicová (bez múky, Solamylu a zemiakov) - obrázok 2
  3. 3

    ...a so slaninkou..

Diskusia k receptu

mracik9
čiže tekvicová s cesnakom,ale vyzerá dobrééé
alali
myslim, ze ju zajtra vyskusam, kedze mam tiez v mrazaku tekvicu od "svokry" :D
juliana
práve som včera prezerala moju mrazničku a našla som tam viac mrazených kelímkov tekvice - už aj zajtra si tekvicu upravím podľa Tvojho receptu - ďakujem...
mariamka
zaujimavy napad, tekvicu lubime cesnak tiez, vyskusam takto netradicne, a tusim ani mixovat nebudem, nasi uz su velki:) krasny servis :)
boxik
Milujem cesnačku takú tradičnú , ale táto tvoja ma zaujala hlavne použitím tekvice ktorú pestujem , rôzne druhy, v záhrade a vždy je problém s dostatkom receptov na jej využitie takže pravdepodobne ju vyskúšame.Vďaka za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia