Cesnaková polievka

Cesnačka z Uherského Brodu (fotorecept)

Autor receptu: kvakac

Tento recept mám od kuchára z Uherského Brodu. Varí túto polievku v jednom motoreste. Je to veľmi rýchlo uvarené a ešte rýchlejšie zjedené.

4
porcie
5 minút
príprava
20 minút
na 100 °C

Suroviny

Postup

  1. Vývar kurací rozvaríme. Cesnak očistíme a nastrúhame na malých okách. Počas rozvárania vývaru, si na tanier nastrúhame syr na veľkých okách a pridáme opečené chlebové kocky. Do stredu taniera dáme žĺtok a posypeme krájanou petržlenovou vňaťou.
  2. Keď sa nám vývar rozvarí, dáme do neho strúhaný cesnak a povaríme asi 3 - 4 minúty. Odstavíme zo sporáku a horúce nalejeme do pripraveného taniera. Nič iné. Vývar a syr sú slané. Kto nemá vývar, môže použiť aj kurací bujón. Je to rýchla a dobrá polievka.