Cesnaková polievka
Cesnačka z Uherského Brodu (fotorecept)
Autor receptu: kvakac
Tento recept mám od kuchára z Uherského Brodu. Varí túto polievku v jednom motoreste.
Je to veľmi rýchlo uvarené a ešte rýchlejšie
zjedené.
4 porcie |
5 minút príprava |
20 minút na 100 °C |
Postup
- Vývar kurací rozvaríme. Cesnak očistíme a nastrúhame na malých okách. Počas rozvárania vývaru, si na tanier nastrúhame syr na veľkých okách a pridáme opečené chlebové kocky. Do stredu taniera dáme žĺtok a posypeme krájanou petržlenovou vňaťou.
- Keď sa nám vývar rozvarí, dáme do neho strúhaný cesnak a povaríme asi 3 - 4 minúty. Odstavíme zo sporáku a horúce nalejeme do pripraveného taniera. Nič iné. Vývar a syr sú slané. Kto nemá vývar, môže použiť aj kurací bujón. Je to rýchla a dobrá polievka.