Foto: ancicka
Tieto koláče Máme veľmi radi ,pre ich bohatú plnku.Dala som preto taký názov,lebo mám viac receptov na taký koláč a jeden je český a Zobraziť celý popisTieto koláče Máme veľmi radi ,pre ich bohatú plnku.Dala som preto taký názov,lebo mám viac receptov na taký koláč a jeden je český a další moravsky.Tak neviem ktorý je správny.
porcií
príprava
na 160-170 °C
Suroviny
300 g |
|
300 g |
|
1 ks čerstvé |
|
1/4 l vlažné |
|
100 g rozpustené |
|
4 PL |
|
1 čl |
|
3 ks menšie |
|
Tvarohová plnka: | |
400 g |
|
50 g |
|
1 ks |
|
4 PL |
|
1 ks |
|
1 Pl |
|
1 Pl |
|
Maková plnka: | |
200 g |
|
3 PL |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
1/4 l |
|
250 g |
|
1 ks na potretie |
|
na vymastenie plechu |
|
Postup
-
1
Pripravíme si potrebné suroviny...
-
2
zo surovín od múky až po vajcia vypracujeme vlačné cesto.Dobré ho vytrepeme ,aby odchádzalo od varechy.Necháme na teplom mieste vykysnúť.
-
3
Kým cesto kysne,urobíme si plnky.Všetky suroviny od tvarohu, až po rum ,zmiešame spolu.
-
4
Mak zaparíme v mlieku,pridáme cukor,vanilku a struhanku.Necháme vychladnúť.
-
5
Ked cesto vykysne,vyvaľame a rozdelíme na 16 častí.Každu časť vytvarujeme na placku s vyvyšeným krajoma potrieme žltkom.
-
6
Tvarohovu a makovu rozdelíme na koláčiky a do stredu každého dáme lekvar.Necháme troška podkysnúť.Ruru vyhrejeme a upečieme.
Hned by som sa do nich pustila