České-Moravské koláče (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Tieto koláče Máme veľmi radi ,pre ich bohatú plnku.Dala som preto taký názov,lebo mám viac receptov na taký koláč a jeden je český a další moravsky.Tak neviem ktorý je správny.

16
porcií
45 minút
príprava
45 minút
na 160-170 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si potrebné suroviny...
  2. zo surovín od múky až po vajcia vypracujeme vlačné cesto.Dobré ho vytrepeme ,aby odchádzalo od varechy.Necháme na teplom mieste vykysnúť.
  3. Kým cesto kysne,urobíme si plnky.Všetky suroviny od tvarohu, až po rum ,zmiešame spolu.
  4. Mak zaparíme v mlieku,pridáme cukor,vanilku a struhanku.Necháme vychladnúť.
  5. Ked cesto vykysne,vyvaľame a rozdelíme na 16 častí.Každu časť vytvarujeme na placku s vyvyšeným krajoma potrieme žltkom.
  6. Tvarohovu a makovu rozdelíme na koláčiky a do stredu každého dáme lekvar.Necháme troška podkysnúť.Ruru vyhrejeme a upečieme.