České-Moravské koláče (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Tieto koláče Máme veľmi radi ,pre ich bohatú plnku.Dala som preto taký názov,lebo mám
viac receptov na taký koláč a jeden je český a další moravsky.Tak neviem ktorý je správny.
16 porcií |
45 minút príprava |
45 minút na 160-170 °C |
Postup
- Pripravíme si potrebné suroviny...
- zo surovín od múky až po vajcia vypracujeme vlačné cesto.Dobré ho vytrepeme ,aby odchádzalo od varechy.Necháme na teplom mieste vykysnúť.
- Kým cesto kysne,urobíme si plnky.Všetky suroviny od tvarohu, až po rum ,zmiešame spolu.
- Mak zaparíme v mlieku,pridáme cukor,vanilku a struhanku.Necháme vychladnúť.
- Ked cesto vykysne,vyvaľame a rozdelíme na 16 častí.Každu časť vytvarujeme na placku s vyvyšeným krajoma potrieme žltkom.
- Tvarohovu a makovu rozdelíme na koláčiky a do stredu každého dáme lekvar.Necháme troška podkysnúť.Ruru vyhrejeme a upečieme.