Čerstvé rožky

slnecnicovka - fotkaslnecnicovka, 30. januára 2012

Recept som nedávno ,,zozdieľala" na faceboku. Rožky som piekla prvý krát a u nás majú úspech. Ak máte chuť, skúste si ich upiecť aj Zobraziť celý popisRecept som nedávno ,,zozdieľala" na faceboku. Rožky som piekla prvý krát a u nás majú úspech. Ak máte chuť, skúste si ich upiecť aj vy.

16
porcií
15 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

1/2 kg
250 ml
60 g
1 ks
1 lyžička
1 lyžička




Postup

  1. 1

    - pripravíme si suroviny; ja som použila olej ale môže byť ľubovoľný tuk

    Čerstvé rožky - obrázok 1
  2. 2

    - kvások nie je treba robiť osobitne; kvasnice si rozmiešame v mlieku a spolu s ostatnými surovinami vymiešame...

    Čerstvé rožky - obrázok 2
  3. 3

    ...až nám vznikne takéto husté cesto

    Čerstvé rožky - obrázok 3
  4. 4

    - hodinku po vykysnutí takéto

    Čerstvé rožky - obrázok 4
  5. 5

    cesto si na doske rozkrojíme na štyri rovnaké časti,

    Čerstvé rožky - obrázok 5
  6. 6

    z ktorých si vygúľame bochníčky

    Čerstvé rožky - obrázok 6
  7. 7

    a každý z nich rozvaľkáme na placku, ktorú rozkrojíme znova na štyri rovnaké časti

    Čerstvé rožky - obrázok 7
  8. 8

    - každý trojuholník na krajoch ,,povytiahneme",

    Čerstvé rožky - obrázok 8
  9. 9

    kraje preložíme

    Čerstvé rožky - obrázok 9
  10. 10

    a postupne skrútime do tvaru rožka...

    Čerstvé rožky - obrázok 10
  11. 11

    ...asi takéhoto...

    Čerstvé rožky - obrázok 11
  12. 12

    ...až ich bude šestnásť; necháme ich na plechu ešte dvatsať minút kysnúť a šup s nimi do vyhriatej rúry

    Čerstvé rožky - obrázok 12
  13. 13

    moja elektrická to zvládla na 180 stupňov za pätnásť minút

    Čerstvé rožky - obrázok 13
  14. 14

    ...a toto je prvý spokojný papkáč; dobrú chuť :)

    Čerstvé rožky - obrázok 14

Diskusia k receptu

lia66
Že rožteky-veď, ako bagetky...nádhera!!!...ukladám
helca103
dnes je deň rožtekov a chleba na vareche ako pozerám naozaj neviem čo budú robit pekarne ked im zoberieme robotu :-)) Domáce pečivko je najlepšie.......... už je uložený ...
eva53
naše pekárne za chvíľu skrachujú,keď budeme pridávať také skvelé recepty...........vyzerajú nádherne
sovka62
Vôbec mi nebude ľúto, ak pekárne skrachujú. Zaslúžia si to, znivočili krásne remeslo, robotu flákajú, už aj na obyčajný chlieb potrebujú hotovú zmes plnú Éčok. Kvalita a chuť im nič nehovorí, jedlý chlieb a pečivo treba hľadať s lampášom na pravé poludnie.
Veľmi pekné rožteky, ukladám, môj chlievik v KK označený ako "chlieb a pečivo" má tuším najviac položiek.
gabikapb
Krásne rožteky, ukladám :-) Na tie grahamové ja by som prisypala otrúb do múky alebo grahamovú múku - určite nám varecháči ponúknu aj niečo také.
pachola
možno aj 20 rokov dozadu som tieto rožky pekávala,ale keďže boli vynikajúce,tak by som ich musela piecť každý deň
tykadielko
tak to naozaj súhlasím so Sovkou....pekárne to poriadne flákajú-škoda, ale vďaka všetkým za podobné recepty,ktoré si môžeme pripraviť ľahko aj domka :D
olinka12
Ja si už 12 rokov pečiem chlebíka a pečivo doma už ničím tretiu piecku ale tieto rohlíčky idem už aj zamiesiť aby som nezabudla na ne uložím si ich.
zuzik01
vyzeraju uplne uzasne... nevedela som, ze do cesta na rozky ide mlieko namiesto vody...
babina28
no zajtrá ich určite vyskúšam,ničím sa nepotierajú?
tatranka
Dnes som piekla chlebík a v priebehu dvoch dní,boli tu na Vareche uvedené 2 recepty na domáce rožky.Obidva sa mi páčia.Určite ich vyskúšam.
klaura
mám tiež chlievik chlieb a pečivo ... je preplnený ...
krásne rožteky ukladám si ...
tasnim
mozem sa opytat kolko gramove drozdie? dakujem
slnecnicovka
som rada, že sa aj Vám všetkým receptík páči, držím palce pri pečení! zuzik01, v pôvodnom recepte bola aj taká poznámka, že ak nahradíme mlieko s vodou, rovnakým spôsobom upečieme žemle. babina28, nie nepotierala som ich ničím. ...a ešte niečo som včera nestihla napísať: cesto vraj vykysne dokonca i v chladničke, takže ak večer zamiesime, ráno môžeme piecť.
jarunka
Piekla som tiez minuly tyzden rozky, ja som ich posypala hruboznnou solou a kminom. Domace su najlepsie. Mas pekne.
babina28
musím ti napísať,rožky som robila a sú výborné dnes budem piecť druhé
joel
ja som ich piekol su veľmi dobre chuťove, ale ja neviem ich pekne vytvarovať, a celkom suhlasim so sovkou, je to presne takto
janka1986
Dnes som ich piekla a musím povedať, že fakt skvelý recept. S cestom sa robilo veľmi dobre, super... rožteky :). Ďakujem.
stuvik
vyyyyyyyyborneee..moje deti ich ziedli na posedenie s obycajnym maslom ; ))))dakujem za receptik ; )
astheart
Tak teď jsem zadělala těsto z poloviční dávky - jsem na ně sama. Kyne.... Pak dám vědět, jak se povedly, :) .
astheart
Trošku se mi přičmoudily zespoda, ale to je tím, že mám novou plynovou troubu a ještě to s ní moc neumím.... Chutnají skvěle!
korka82
Tak konecne som sa na ne vychystala, este kysnu na plechu, za chvilu s nimi sup do truby.....neviem sa dockat tej chute :)
renama
Rožky sú úžasné, dala som tam jemnú špaldovú múku polovicu a druhú polovicu hladkú múku, deťom neuveriteľne chutia...............zmizli hneď, takže sa musím pustiť znovu do práce ;)
jankapalinecko
dvak krat som skusala ten recept a ani raz nevykysol --ani sa o centimeter nezdvihol --isla som presne podla raceptu --neviete poradit preco?
dakujem
slnecnicovka
@renama , ďakujem za tip...skúsim aj ja so špaldovou múkou. @jankapalinecko , neviem kde sa mohla stať chyba. Možno si veľmi zohriala mlieko, v ktorom si rozmiešala kvasnice. Mne sa zatiaľ nestalo, že by mi cesto nevykyslo. Kvasiť ho dávam podľa ,,receptu starých mám" - pod perinu. Kvasnice používam čerstvé.
tati2008
Rožky boli výborné ešte aj o tri dni.Múku som miešala:celozrnná+hladká ,namiesto mlieka som použila jemne perlivú minerálku.
beatacsontosova
priznám sa trošku skepticky som pripravovala cesto - zatiaľ akékoľvek kysnuté s mliekom mi skôr pripomínalo koláč, no vyšli z toho rozprávkové rožteky, konečne recept, ktorý je fakt super:-)
twilly
Už dávno nepoužívam klasickú pšeničnú múku, takže môžem povedať, že rohlíky sú špaldové. A viete čo? Rozdiel tam nie je žiadny. Sú skvelé. Recept je jednoduchý a chutný . Všetka česť!