Čerstvé rožky

Autor receptu: slnecnicovka

Recept som nedávno ,,zozdieľala" na faceboku. Rožky som piekla prvý krát a u nás majú úspech. Ak máte chuť, skúste si ich upiecť aj vy.

16
porcií
15 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. - pripravíme si suroviny; ja som použila olej ale môže byť ľubovoľný tuk
  2. - kvások nie je treba robiť osobitne; kvasnice si rozmiešame v mlieku a spolu s ostatnými surovinami vymiešame...
  3. ...až nám vznikne takéto husté cesto
  4. - hodinku po vykysnutí takéto
  5. cesto si na doske rozkrojíme na štyri rovnaké časti,
  6. z ktorých si vygúľame bochníčky
  7. a každý z nich rozvaľkáme na placku, ktorú rozkrojíme znova na štyri rovnaké časti
  8. - každý trojuholník na krajoch ,,povytiahneme",
  9. kraje preložíme
  10. a postupne skrútime do tvaru rožka...
  11. ...asi takéhoto...
  12. ...až ich bude šestnásť; necháme ich na plechu ešte dvatsať minút kysnúť a šup s nimi do vyhriatej rúry
  13. moja elektrická to zvládla na 180 stupňov za pätnásť minút
  14. ...a toto je prvý spokojný papkáč; dobrú chuť :)