Černice v pohári

frezia68 - fotkafrezia68, 8. augusta 2015
Černice v pohári
Foto: frezia68

Dobrá susedka mi doniesla černice.Pečeniu sa vyhýbam,na jedenie akési kyslé,tak som vygooglila ,či majú dosť vitamínov a pri tom bol priložený tento fajný recept,tak Zobraziť celý popisDobrá susedka mi doniesla černice.Pečeniu sa vyhýbam,na jedenie akési kyslé,tak som vygooglila ,či majú dosť vitamínov a pri tom bol priložený tento fajný recept,tak pridávam.

4
porcie
15 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Omáčka:
100 ml
250 g
2 lyžice
Potom vymiešam:
500 ml
3 lyžice
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Najprv si urobím omáčku z umytých černíc,ktoré s vodou a cukrom dám trocha povrieť,až ovocie zmäkne.Ak vychladne,dám na spodok pohára pár čerstvých černíc,na to nalejem časť omáčky.A upozorňujem,že množstvá som uviedla podľa receptu,ale je to tak variabilné,že každý si prispôsobí.

    Černice v pohári - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým som vyšľahala biely jogurt a s medom. Na omáčku som dala medový jogurt,posypala černicami a spomenula som si na krásnu záhradu priateľky,kde sú aj také ruže :-) .Viem,že nie som v botanickej záhrade,ale možná sa niekomu zapáčia a ak ešte pridám niekedy recept,kvety tam už nebudú :-)))

    Černice v pohári - obrázok 2
  3. 3

    Na černice som zasa naliala trocha omáčky..... ( a zasa spomienky )

    Černice v pohári - obrázok 3
  4. 4

    ... na to trocha jogurtu s medom,pár černíc a posypala som strúhanou výbornou čokoládou.

    Černice v pohári - obrázok 4
  5. 5

    Nemienila som dať na Varechu ten recept,ale tak mi chutilo,že možná niekoho poteší.A keďže nemám nafotené obrázky(ale recept je aj pre deti,teda ľahký),pridávam aspoň náhradné fotky,možná niekoho potešia.Čerstvé černice sú zdrojom vitamínu C,B,K,E a obsahujú vlákninu,železo a draslík.Majú protizápalové účinky a účinkujú aj proti hnačke a cukrovke,oplatí sa konzumovať. Tak dobrú chuť každému,kto vyskúša :-)

    Černice v pohári - obrázok 5

Diskusia k receptu

kukulienka71
Aj keď obrázky postupu nekorešpondujú s receptom, mne sa to páči. Komu by uškodilo pár fotiek krásy okolo nás?:-) vtipne si to vyriešila. Dezertíky ako si urobila, mám rada.
radost
ooo..krásne kvietky..!!
černíc som doniesla 5 litrové vedierko..ked sa už ľahúčko černica stiahne-je sladká..ak musím ťahať-kyslá..myslím z kríka..najsladšie sú padnuté na zemi..
ale to oberanie-ruky celé doškriabané..to ty nemáš..lebo-dobrá susedka..
príď si k nám obrať..
muž má rád džem-rôsol..bo musím prepasírovať..
zamaškrtím si dľa teba..:-)
frezia68
Ďakujem za nahliadnutie a @rados ť: kam chodíš na černice,do lesa a či máte v záhrade?Dobrá susedka oberala asi ťahaním :-))) -kyslé,asi na zaváranie.Ale som vďačná,lebo bez práce :-)
radost
@frezia
dám ti zadarmo radu:
stačí prísť k nám na suchom a tropickým slnkom skúšanú záhradu..
oberieš-neplatíš..stačí že poleješ..potok tečie..tiež živorí..kto už dažďu dvere otvorí..??
kukám-že furt kde-tu sprchne..no u nás už mesiac vody zhora nikde..:-)
mením celoživotný názor o lete..už sa naň neteším..
polievame...polievame..aj tak na h---o úrodu máme..:-)
malina ..černica to zvládne..no zemiaky sú nadne..tie polievať nie je možné..skončili..
frezia68
Milá @rados ť moja: súcitím s Tebou a s každým,koho horúčavy moria.Práve teraz som čítala predpovede a ešte minimálne do piatka nás slnko nebude tešiť,ale vyčerpávať.A bez černíc sa zaobídem,predstava vlaku v horúčave?Ale ďakujem za ponuku.V prenájme mám polovicu záhradky,ale teraz polievam aj za majiteľa,je odcestovaný.Studňa u susedov,ale nosenie vody......z potoka ešte horšie,koľkokrát sa musíš zohnúť,ak živorí?Ale to je na inú stránku.....:-(
havino
som sa pousmiala pri čítani, nech ti chutí @frezia , len nám rob radosť s takýmito receptami, z ktorých cítiť dobrú dušu
@rados ť, ja vás všetkých lutujem, cítim s vami, ked ja si ráno podľa chuti, šetriť nemusím, polievam svoje a veru, že myslím a stale spomínam, že kto nemá vodu, tak všetko končí. My máme veľa vody až moc zatial, polievame susedom, z hora, z prava, pomáhame im, lebo tiež sú odkázaní viacerí záhradkari na jeden zdroj a ten veru už dno má.
frezia68
Milá @havino : Tvoje komentíky vždy každého potešia,prajem Ti pokojnú noc a pekné sny :-) .
gitka61
Cernice nam prave zreju je ich neurekom ,ale tak ako ti tu radili sladke su ,len tie ktore sa daju lahko stiahnut z krika ,ale tie sa uz zavarat nedaju ,lebo sa rozpadnu.Pohar mas fajn ,ale tie cernice su najlepsie len cerstve.Obsahuju vela vitaminov.Co nam poopada su vhodne na peceny caj v zime je to pochutka.:-) :-) :-)
frezia68
Milá @gitka61 : prezradíš mi,ako si uchováš prezreté černice na pečený čaj v zime? Namrazíš a či...? Ďakujem.
gitka61
Peceny caj robievam z cerstvych cernic a pridavam jahody hrusky broskyne jablka spolu 3 kg pridavam 1 kg cukor 2 van cuk skoricu a klincek .Peciem na 200°c asi 45 minut a pridavam este citron alebo rum,ale len pri konci.Potom flasky 10 min ster .Mozes kludne aj z mrazenych uz som ich skusala .:-)
frezia68
Ďakujem @gitka61 za vyčerpávajúcu odpoveď.Ja som namrazila,ale pijem všetko bez cukru,takže ostanem asi pri bylinkových a tie skonzumujem ináč.Nech sa Ti darí :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia