Černice v pohári

Autor receptu: frezia68

Dobrá susedka mi doniesla černice.Pečeniu sa vyhýbam,na jedenie akési kyslé,tak som vygooglila ,či majú dosť vitamínov a pri tom bol priložený tento fajný recept,tak pridávam.

4
porcie
15 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Najprv si urobím omáčku z umytých černíc,ktoré s vodou a cukrom dám trocha povrieť,až ovocie zmäkne.Ak vychladne,dám na spodok pohára pár čerstvých černíc,na to nalejem časť omáčky.A upozorňujem,že množstvá som uviedla podľa receptu,ale je to tak variabilné,že každý si prispôsobí.
  2. Medzitým som vyšľahala biely jogurt a s medom. Na omáčku som dala medový jogurt,posypala černicami a spomenula som si na krásnu záhradu priateľky,kde sú aj také ruže :-) .Viem,že nie som v botanickej záhrade,ale možná sa niekomu zapáčia a ak ešte pridám niekedy recept,kvety tam už nebudú :-)))
  3. Na černice som zasa naliala trocha omáčky..... ( a zasa spomienky )
  4. ... na to trocha jogurtu s medom,pár černíc a posypala som strúhanou výbornou čokoládou.
  5. Nemienila som dať na Varechu ten recept,ale tak mi chutilo,že možná niekoho poteší.A keďže nemám nafotené obrázky(ale recept je aj pre deti,teda ľahký),pridávam aspoň náhradné fotky,možná niekoho potešia.Čerstvé černice sú zdrojom vitamínu C,B,K,E a obsahujú vlákninu,železo a draslík.Majú protizápalové účinky a účinkujú aj proti hnačke a cukrovke,oplatí sa konzumovať. Tak dobrú chuť každému,kto vyskúša :-)