Čerešňové kakaové valčeky

Mariana Kozelková a Jana Križanová
cukrárky hotela Alexandra v Púchove, 3. júna 2012
Čerešňové kakaové valčeky
Foto: Pravda - Robert Hüttner
6
porcií
60 minút
príprava
20-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks
220 g
120 g
50 g
20 g
Náplň:
500 ml
30 g
80 g
80 g
400 g
 na ozdobu




Postup

  1. 1

    Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom, postupne pridávame mlieko. Potom vyšľaháme bielky, obe hmoty spojíme a zľahka vmiešame múku s kakaom, cesto rozdelíme na dve polovice, rozotreté dáme piecť na 170 oC.

  2. 2

    Pláty nesmieme veľmi vysušiť, aby sa dali stočiť do rolády. Vychladené pláty natrieme náplňou, necháme chvíľu postáť, aby plát trocha navlhol od krému. Stočíme a potom krájame a zdobíme podľa vkusu, povrch rolády jemne posypeme nesquikom.

  3. 3

    Plnka: Dve tretiny mlieka dáme variť s cukrom. Do jednej tretiny mlieka vmiešame zlatý klas, vlejeme do vriaceho mlieka a uvaríme hustý puding. Do vychladnutého pudingu vyšľaháme na kúsky nakrájané maslo. Do maslového krému ručne zamiešame čerstvé čerešne.

Diskusia k receptu

gacy
Prekraasne :) take sladke jednohubky :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia