Čerešňové kakaové valčeky
Mariana Kozelková a Jana Križanová
cukrárky hotela Alexandra v Púchove, 3. júna 2012
cukrárky hotela Alexandra v Púchove, 3. júna 2012
Foto: Pravda - Robert Hüttner
6
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
20-30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom, postupne pridávame mlieko. Potom vyšľaháme bielky, obe hmoty spojíme a zľahka vmiešame múku s kakaom, cesto rozdelíme na dve polovice, rozotreté dáme piecť na 170 oC.
- 2
Pláty nesmieme veľmi vysušiť, aby sa dali stočiť do rolády. Vychladené pláty natrieme náplňou, necháme chvíľu postáť, aby plát trocha navlhol od krému. Stočíme a potom krájame a zdobíme podľa vkusu, povrch rolády jemne posypeme nesquikom.
- 3
Plnka: Dve tretiny mlieka dáme variť s cukrom. Do jednej tretiny mlieka vmiešame zlatý klas, vlejeme do vriaceho mlieka a uvaríme hustý puding. Do vychladnutého pudingu vyšľaháme na kúsky nakrájané maslo. Do maslového krému ručne zamiešame čerstvé čerešne.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu