Čerešňové kakaové valčeky
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
60 minút príprava |
20-30 minút tepelná úprava |
Postup- Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom, postupne pridávame mlieko. Potom vyšľaháme bielky, obe hmoty spojíme a zľahka vmiešame múku s kakaom, cesto rozdelíme na dve polovice, rozotreté dáme piecť na 170 oC.
- Pláty nesmieme veľmi vysušiť, aby sa dali stočiť do rolády. Vychladené pláty natrieme náplňou, necháme chvíľu postáť, aby plát trocha navlhol od krému. Stočíme a potom krájame a zdobíme podľa vkusu, povrch rolády jemne posypeme nesquikom.
- Plnka: Dve tretiny mlieka dáme variť s cukrom. Do jednej tretiny mlieka vmiešame zlatý klas, vlejeme do vriaceho mlieka a uvaríme hustý puding. Do vychladnutého pudingu vyšľaháme na kúsky nakrájané maslo. Do maslového krému ručne zamiešame čerstvé čerešne.
|