Čerešňové kakaové valčeky

Autor receptu: redakcia

6
porcií
60 minút
príprava
20-30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom, postupne pridávame mlieko. Potom vyšľaháme bielky, obe hmoty spojíme a zľahka vmiešame múku s kakaom, cesto rozdelíme na dve polovice, rozotreté dáme piecť na 170 oC.
  2. Pláty nesmieme veľmi vysušiť, aby sa dali stočiť do rolády. Vychladené pláty natrieme náplňou, necháme chvíľu postáť, aby plát trocha navlhol od krému. Stočíme a potom krájame a zdobíme podľa vkusu, povrch rolády jemne posypeme nesquikom.
  3. Plnka: Dve tretiny mlieka dáme variť s cukrom. Do jednej tretiny mlieka vmiešame zlatý klas, vlejeme do vriaceho mlieka a uvaríme hustý puding. Do vychladnutého pudingu vyšľaháme na kúsky nakrájané maslo. Do maslového krému ručne zamiešame čerstvé čerešne.