Čerešňová bublanina
Čerešňová bublanina (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Čerešne patria medzi naše najobľúbenejšie ovocie. Čo nás napadne, keď sa pozeráme na strom obsypaný malými, ale krásnymi červenými plodmi? Predsa koláč.* Tak skúsme...
60 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Do misky dáme múku s práškom do pečiva, vajcia, mlieko, olej a cukor a šľahačom krátko vyšľaháme do hladkej hmoty.
- Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
- Vykôstkované čerešne premiešame s lyžicou múky a rovnomerne porozhadzujeme po ceste.
Múkou posypávame čerešne kvôli tomu, aby v ceste neklesli ku dolu.
- Koláč vložíme do rúry a pečieme na 180 °C asi 35-40 minút.
- Upečený koláč pocukrujeme práškovým cukrom a necháme vychladnúť.
Vychladnutý nakrájame.