Foto: babkamt
Včera mi prišla Delimano rajnica. Hneď som ju vyskúšala. Upiekla som v nej bublaninu. Priemer rajnice je 28 cm. Pre istotu, aby som Zobraziť celý popisVčera mi prišla Delimano rajnica. Hneď som ju vyskúšala. Upiekla som v nej bublaninu. Priemer rajnice je 28 cm. Pre istotu, aby som koláč dostala z ľahko z formy, použila som papier na pečenie.
na 180 °C
Postup
-
1
Odmerala som si 150 ml oleja a dala som si do mikrovlnky zohriať 200 ml mlieka.
-
2
Do misky som rozbila 3 domáce vajíčka. Pridala som k nim štipku soli. Mixérom som ich vyšľahala do penista s pridaním 180 g cukru a 1pl domáceho vanilkového cukru.
-
3
Odvážila som si 240 g polohrubej múky. Pridala som 1,5 sáčku Zlatého klasu, čo je 60 g pudingového prášku a jeden kypriaci prášok. Múku som osievala cez sitko do vyšľahaných vajec. Väčšiu časť cesta som preložila do formy vystlanej papierom na pečenie. V mikrovlnke som zohriala 50 ml mlieka, v ktorom som rozmiešala holandské kakao. Pridala som ho ku zvyšku cesta. To som cik cak preložila na biele cesto.
-
4
Čerešne pred uložením na cesto som poprášila múkou, aby mi neklesli na spodok koláča. Rúru som vyhriala na 180 stupňov. Koláč som piekla 30 minút.
-
5
Upečený koláč som vybrala na mriežku, kde som ho nechala vychladnúť.
-
6
Vlažný som posypala práškovovým cukrom zmiešaným s vanilkovým cukrom.
-
7
Hneď sme sa pustili do ochutnávky.
-
8
Už začínajú dozrievať v záhrade aj čučoriedky.
toto je dobrá chuťovka..:-)
tiež mám tú panvicu, už som v nej piekla husacie stehno, chlieb, tortový korpus, zapekala karfiol, dusila mäso, robila jablkový kompot - nemôžem si ju vynachváliť, či v rúre alebo na sporáku, všetko sa vydarilo. môžem len vrelo odporúčať :-)
Rajnica pri pečení jedla v el. rúre zvonka neočernie alebo sa neznehodnotí povrch a farba povrchovej úpravy? Aká je povrchová úprava? Lak?
www.delimano.sk/univerzalna-rajnica-stone-legend-28-cm-...
Ja som neveriaci Tomáš, preto som použila papier:-) Vraj sa má používať len do 230°C. Takže ty ju máš dôkladne otestovanú. Dám na tvoje rady a skúsenosti, nabudúce budem postupovať podľa teba. @Terinka55 ďakujem za komentár,tiež ti prajem príjemnú nedeľu.
Ty si šikulka, že si hneď vyprobovala novú rajnicu týmto spôsobom. A iste budeš skúšať aj iné druhy múk okrem bielej (to si ťa len doberám);-)
Som rada, že sme sa stretli osobne, patríš tu na Vareche medzi moje obľúbené.