Čerešňová bublanina fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 10. júna 2016
Čerešňová bublanina (fotorecept)
Foto: babkamt

Včera mi prišla Delimano rajnica. Hneď som ju vyskúšala. Upiekla som v nej bublaninu. Priemer rajnice je 28 cm. Pre istotu, aby som Zobraziť celý popisVčera mi prišla Delimano rajnica. Hneď som ju vyskúšala. Upiekla som v nej bublaninu. Priemer rajnice je 28 cm. Pre istotu, aby som koláč dostala z ľahko z formy, použila som papier na pečenie.

30-35 minút
na 180 °C

Suroviny

3 ks
240 g
60 g
180 g
1 PL
štipka
1 ks
150 ml
250 ml
1 ČL
 (alebo iné ovocie)




Postup

  1. 1

    Odmerala som si 150 ml oleja a dala som si do mikrovlnky zohriať 200 ml mlieka.

    Čerešňová bublanina (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do misky som rozbila 3 domáce vajíčka. Pridala som k nim štipku soli. Mixérom som ich vyšľahala do penista s pridaním 180 g cukru a 1pl domáceho vanilkového cukru.

    Čerešňová bublanina (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Odvážila som si 240 g polohrubej múky. Pridala som 1,5 sáčku Zlatého klasu, čo je 60 g pudingového prášku a jeden kypriaci prášok. Múku som osievala cez sitko do vyšľahaných vajec. Väčšiu časť cesta som preložila do formy vystlanej papierom na pečenie. V mikrovlnke som zohriala 50 ml mlieka, v ktorom som rozmiešala holandské kakao. Pridala som ho ku zvyšku cesta. To som cik cak preložila na biele cesto.

    Čerešňová bublanina (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Čerešne pred uložením na cesto som poprášila múkou, aby mi neklesli na spodok koláča. Rúru som vyhriala na 180 stupňov. Koláč som piekla 30 minút.

    Čerešňová bublanina (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Upečený koláč som vybrala na mriežku, kde som ho nechala vychladnúť.

    Čerešňová bublanina (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vlažný som posypala práškovovým cukrom zmiešaným s vanilkovým cukrom.

    Čerešňová bublanina (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Hneď sme sa pustili do ochutnávky.

    Čerešňová bublanina (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Už začínajú dozrievať v záhrade aj čučoriedky.

    Čerešňová bublanina (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

haji
Krásný recept pro zahájení provozu nové rajnice, čerešňovú bublaninu mám moc ráda! Borůvky máš také krásné, z těch to brzy půjde také! Krásné fota, rajnica je jistě fajn a k tomu fotogenická, máš radost! Krásný den!
radost
..a nám zmzli čerešne..višne..čučo..väčšina dobrôt..nedobrý rok..

toto je dobrá chuťovka..:-)
maska10
Stara dobra klasika.Rychlo a chutne.Mnam.Zelam pekny den.
klukodvody
Moc Ti přeji novou rajnicu je pěkná a bublanina vypadá krásně. Tak ať dobře slouží a dělá hodně radosti.
veronikkka
úplne super 5*
tiež mám tú panvicu, už som v nej piekla husacie stehno, chlieb, tortový korpus, zapekala karfiol, dusila mäso, robila jablkový kompot - nemôžem si ju vynachváliť, či v rúre alebo na sporáku, všetko sa vydarilo. môžem len vrelo odporúčať :-)
mirop
bublanina vypada krasne, hned som dostal chut. Niesu tie cucoriedky muchovnik?
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Aj ja by som upiekla bublaninu, ale u nás pomrzli čerešne, takže až o rok :-).
lenkana
Parádna bublanina. Rajnica je výborná, papier je tam dávať zbytočne. Mám odskúšané.
babkamt
@Haji Hneď ako mi kuriér priniesol panvicu, som rozmýšľala, čo v nej spravím ako prvé:-) Mala som obrané čerešne, tak som sa rozhodla upiecť čerešňovú bublaninu. Prehľadala som špajzu. Hľadala som vhodnú pokrievku. Aj som našla. Bola som spokojná:-) @Radost poznám ten pocit. Pred pár rokmi mi ľadovec zničil celú úrodu. Moje snaženie vyšlo nazmar. Je mi to ľúto, že sa s tebou príroda takto zahrala. @Maska10 celé leto využívam ovocie do koláčov. Snažím sa niečo upiecť z toho ovocia, ktoré práve dozrieva. Najvďačnejšia je otrepaná bublanina. @Klukodvody kamarát, ďakujem za úprimné prianie. Dúfam, že mi panvica bude dobre slúžiť. @Veronikkka prosím ťa, chcem sa ťa spýtať,, či pred pečením chleba a torty si panvicu len vymazala? Nepoužila si papier? Dá sa z nej dobre vyklopiť koláč? Rada sa poučím os teba:-) @Mirop nepamätám si názov čučoriedok. Môže byť, že aj je muchovník. Naraz sme kúpili dve čučoriedky. Zasadili sme ich vedľa seba. Z jednej je dvojmetrový strom, z druhej asi metrový krík. Na strome sú čučoriedky väčšie ako na kríku. @Dr takéto správy, že niečo pomrzlo nepočúvam rada. @Lenkana ďakujem za radu. Nabudúce budem teda piecť bez papiera. @Mesiar50 kamarát, teší ma, že by si z nej ochutnal. Pozdravujem ťa.
veronikkka
Ahoj @babkamt , nie, nevymazala som rajnicu ničím, nepoužila som žiaden pečiaci papier, nie je to vôbec potrebné! Dkonca som v nej piekla v rúre pri T 250 stupňov C , horný a dolný ohrev + ventilátor a všetko bolo OK! Všetko sa z nej dá ľahučko vybrať a ľahko vyklopiť, nič sa nepripečie, rajnicu stačí len utrieť, ja som ju však zakaždým umyla v teplej vode s troškou saponátu a opláchla studenou vodou. Rajnica Delimano má nepriľnavý povrch, nič sa v nej nepripaľuje, pečieš na nej ako na skutočnom kameni.
terinka55
Bublanina sa Ti vydarila, vyzerá veľmi chutná. Nakopla si ma a dnes bude aj u nás. Ďakujem a pekný vikend.
1x emik10
marta23
@Veronikkka (11.6.2016 07:37)

Rajnica pri pečení jedla v el. rúre zvonka neočernie alebo sa neznehodnotí povrch a farba povrchovej úpravy? Aká je povrchová úprava? Lak?
babkamt
@Veronikkka (11.6.2016 07:37)

Ja som neveriaci Tomáš, preto som použila papier:-) Vraj sa má používať len do 230°C. Takže ty ju máš dôkladne otestovanú. Dám na tvoje rady a skúsenosti, nabudúce budem postupovať podľa teba. @Terinka55 ďakujem za komentár,tiež ti prajem príjemnú nedeľu.
mirop
@babkamt dakujem za odpoved, pokial ide o 2m strom, povedal by som ze je to muchovnik olsolisty.... mam ho tiez a tesim sa az bude mat 2 metre :D
babkamt
@Monty469 (12.6.2016 14:04 ďakuejm za nahliadnutie a komentár. @Mirop pýtala som sa manžela. Vravel, že to je muchovník. Včera sme z neho obrali 3,5 kýblika. Dala som ich do mrazničky. Ja som ich oberala z rebríka, manžel oberal zo zeme. Budem robiť aj džem, lebo sa mi mraznička čochvíľa nebude dať zavrieť. Chcem si ešte zamraziť hrášok. @Veronikkka tak sa znovu hlásim. V panvici som upiekla kysnutý osúch s jahodami a čučoriedkami s posýpkou. Rajnicu som jemne vytrela olejom. Piekla som ho bez papiera. Krásne sa mi dal koláč vyklopiť. Ešte sa ťa chcem spýtať, z akého množstva múky si v rajnici piekla chlieb? Ďakujem za odpoveď.
kukulienka71
My sme mali toho roku len 9 ks čerešní na strome (ale zato krásne veľkých a šťavnatých), ostatných pár pomrzlo. Strom je ešte mladý, dúfam, že bude rodiť viac a viac.
Ty si šikulka, že si hneď vyprobovala novú rajnicu týmto spôsobom. A iste budeš skúšať aj iné druhy múk okrem bielej (to si ťa len doberám);-)
Som rada, že sme sa stretli osobne, patríš tu na Vareche medzi moje obľúbené.
veronikkka
ahoj @babkamt , chlieb som piekla z cca 600 - 700 gramov múky, nevážila som presne, nevymazala som rajnicu ničím, krásne a ľahko sa dal vyklopiť, tak ako všetko ostatné. naozaj nie je dôvod ničím vymazávať. však skús a presvedčíš sa aj TY :-)
jessica46
Ahoj. Píšem z Hamburgu zo SRN. Prosím Vás, tá Teplota, to 180°C man dať teplovzdušne, alebo vrch a spodok zapnúť? Moc Ďakujem za čo najrýchlejšiu odpoveď, lebo ho chcem dnes po obede piecť....Pekný Pozdrav na Slovensko posielam! Jessy.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia