Čerešňová bublanina (fotorecept)
Autor receptu: babkamt
Včera mi prišla Delimano rajnica. Hneď som ju vyskúšala. Upiekla som v nej bublaninu.
Priemer rajnice je 28 cm. Pre istotu, aby som koláč dostala z ľahko z formy, použila som
papier na pečenie.
Postup
- Odmerala som si 150 ml oleja a dala som si do mikrovlnky zohriať 200 ml mlieka.
- Do misky som rozbila 3 domáce vajíčka. Pridala som k nim štipku soli. Mixérom som ich vyšľahala do penista s pridaním 180 g cukru a 1pl domáceho vanilkového cukru.
- Odvážila som si 240 g polohrubej múky. Pridala som 1,5 sáčku Zlatého klasu, čo je 60 g pudingového prášku a jeden kypriaci prášok. Múku som osievala cez sitko do vyšľahaných vajec. Väčšiu časť cesta som preložila do formy vystlanej papierom na pečenie. V mikrovlnke som zohriala 50 ml mlieka, v ktorom som rozmiešala holandské kakao. Pridala som ho ku zvyšku cesta. To som cik cak preložila na biele cesto.
- Čerešne pred uložením na cesto som poprášila múkou, aby mi neklesli na spodok koláča. Rúru som vyhriala na 180 stupňov. Koláč som piekla 30 minút.
- Upečený koláč som vybrala na mriežku, kde som ho nechala vychladnúť.
- Vlažný som posypala práškovovým cukrom zmiešaným s vanilkovým cukrom.
- Hneď sme sa pustili do ochutnávky.
- Už začínajú dozrievať v záhrade aj čučoriedky.