Čerešňová bublanina (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Včera mi prišla Delimano rajnica. Hneď som ju vyskúšala. Upiekla som v nej bublaninu. Priemer rajnice je 28 cm. Pre istotu, aby som koláč dostala z ľahko z formy, použila som papier na pečenie.

30-35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Odmerala som si 150 ml oleja a dala som si do mikrovlnky zohriať 200 ml mlieka.
  2. Do misky som rozbila 3 domáce vajíčka. Pridala som k nim štipku soli. Mixérom som ich vyšľahala do penista s pridaním 180 g cukru a 1pl domáceho vanilkového cukru.
  3. Odvážila som si 240 g polohrubej múky. Pridala som 1,5 sáčku Zlatého klasu, čo je 60 g pudingového prášku a jeden kypriaci prášok. Múku som osievala cez sitko do vyšľahaných vajec. Väčšiu časť cesta som preložila do formy vystlanej papierom na pečenie. V mikrovlnke som zohriala 50 ml mlieka, v ktorom som rozmiešala holandské kakao. Pridala som ho ku zvyšku cesta. To som cik cak preložila na biele cesto.
  4. Čerešne pred uložením na cesto som poprášila múkou, aby mi neklesli na spodok koláča. Rúru som vyhriala na 180 stupňov. Koláč som piekla 30 minút.
  5. Upečený koláč som vybrala na mriežku, kde som ho nechala vychladnúť.
  6. Vlažný som posypala práškovovým cukrom zmiešaným s vanilkovým cukrom.
  7. Hneď sme sa pustili do ochutnávky.
  8. Už začínajú dozrievať v záhrade aj čučoriedky.