Foto: monnikka
Týmto chlebíkom ma raz ponúkla moja dobrá kamarátka a keď mi povedala, že ho sama piekla, a že ho pečie trikrát do týždňa, nechcela Zobraziť celý popisTýmto chlebíkom ma raz ponúkla moja dobrá kamarátka a keď mi povedala, že ho sama piekla, a že ho pečie trikrát do týždňa, nechcela som veriť, vypýtala som si recept, povzbudila ma, že vôbec nie je náročný na prípravu, nabalila mi ešte aj slnečnicové semienka, a tak som ho hneď upiekla, odvtedy ho pečiem často a zatiaľ všetkým chutil, tak možno bude aj Vám. Toto je môj prvý receptík na vareche, chystám sa pridať aj nejaký ten koláčik, len teraz nemám foto, takže nabudúce.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
kvások: | |
0,2 l vlažná |
|
1 KL |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
Ďalšie suroviny: | |
1/2 kg |
|
1/2 kg |
|
1 PL |
|
0,5 l vlažná |
|
0,1 l |
|
|
|
(očistené) |
|
|
|
|
Postup
-
1
Urobíme si kvások a v miske kyske všetko dôkladne premiesime a necháme kysnúť cca 3/4 hodiny. Vyolejujeme dlhší užší pekáč, na ktorý dáme vypracovaný bochník. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov cca 3/4 hodiny. Horúci chlieb zabalíme do utierky a postavíme na bok. Tento na fotke je z polovičnej dávky. Robievam ho aj zo sušeného droždia a odporúčam semienkami nešetriť.
Vitaj na vareche