Celozrnný výborný chlieb

monnikka - fotkamonnikka, 14. apríla 2012
Celozrnný výborný chlieb
Foto: monnikka

Týmto chlebíkom ma raz ponúkla moja dobrá kamarátka a keď mi povedala, že ho sama piekla, a že ho pečie trikrát do týždňa, nechcela Zobraziť celý popisTýmto chlebíkom ma raz ponúkla moja dobrá kamarátka a keď mi povedala, že ho sama piekla, a že ho pečie trikrát do týždňa, nechcela som veriť, vypýtala som si recept, povzbudila ma, že vôbec nie je náročný na prípravu, nabalila mi ešte aj slnečnicové semienka, a tak som ho hneď upiekla, odvtedy ho pečiem často a zatiaľ všetkým chutil, tak možno bude aj Vám. Toto je môj prvý receptík na vareche, chystám sa pridať aj nejaký ten koláčik, len teraz nemám foto, takže nabudúce.

20
porcií
60 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

kvások:
0,2 l vlažná
1 KL
2 PL
1 ks
Ďalšie suroviny:
1/2 kg
1/2 kg
1 PL
0,5 l vlažná
0,1 l
 (očistené)




Postup

  1. 1

    Urobíme si kvások a v miske kyske všetko dôkladne premiesime a necháme kysnúť cca 3/4 hodiny. Vyolejujeme dlhší užší pekáč, na ktorý dáme vypracovaný bochník. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov cca 3/4 hodiny. Horúci chlieb zabalíme do utierky a postavíme na bok. Tento na fotke je z polovičnej dávky. Robievam ho aj zo sušeného droždia a odporúčam semienkami nešetriť.

Diskusia k receptu

izabella929
aj ja som dnes piekla celozrnný chlebík...ešte sa chladí...vyzerá aj tvoj krásne.-)
helca103
krásny chlebík, tie semienka v ňom a celozrnná muka to je fajn.
Vitaj na vareche

valeri
tiež Ťa tu pekne vítam a musím povedať, že si sa uviedla dobre :-))
diabambulka
ahoj a vitaj na Vareche :-))) teším sa na tvoje receptíky, lebo niet nad osvedčený výborný receptík:-) tento tvoj hneď ukladám lebo dávno hľadám recept na celozrnný chlebíček tak vyskúšam aj tento tvoj, lebo skúšala som viacero, ale vždy sa mi zdali dosť tuhé, tak som zvedavá. Zatiaľ ďakujem.
ola111
Ja som začala tiež len nedávno s pečením chlebíka,mám už svoje obľúbené,tvoj vyzerá dobre,upečiem aj podľa teba,vitaj,vidím,že si z môjho Naj-najkrajšieho mestečka:-)))
afataga
veru pekny chlebik, este si mohla pridat fotku na reze
monnikka
ďakujem Vám milé varechárky, veľmi sa mi tu medzi vami páči:-), takže zajtra chytím varešku a foťák......a uvidíme čo z toho vzíde:-)
smorko
Vitaj medzi nami na Vareche.Chlebík sa Ti krásne vydaril,teším sa na ďalšie Tvoje recepty.
monnikka
martamm: použila som ,, pšeničná múka celozrnná špeciál - stredná,, mlyn pohronský ruskov.....tak nech sa vydarí:-)
monnikka
ďakujem aj vám ostatným.....čoskoro pridám nejaký receptík
ampara
Vynikajúci receptík , už je uložený v k.k.
marianne69
chcem sa zan podakovat je naozaj vynikajuci,pridala som este jeden postruhany zemiak na zvlacnenie a tekvicove semiacka, bezpochyby jeden z mojich najvydarenejsich:-) urcite sa k nemu este vratim a to ja rada skusam nove
monnikka
marianne69 som rada, že sa Ti vydaril, aj ja skúsim s tým zemiakom, len mi došli slnečnicové semiačka, ale tekvicové mám, tak bude pre zmenu tekvicový:-)
monnikka
tak tieto sú fakt ukážkové, už len zahryznúť.....idem hádam zamiesiť
zuzanakovalcikova
Dnes som zamiesila a upiekla:)Uz oddychuje a caka na spapkanie:)Ja som kupila muku uz so semienkami,tak som nedockava ako bude chutit:D
renka73
Super chlebík zajtra spravím..ďakujem za recept
renka73
Neviem ako začať...asi len tak, že Mňám.Ešte som chlieb nepiekla toto je moja premiera tak som robila z polovičnej dávky no a vraj musím spraviť aj tú druhú polovicu :)Je naozaj mňam mňam.Ešte raz ďakujem.
danka61
Dnes som ho piekla prvý krát a podaril sa.Recept je výborný,ďakujem.
monnikka
@danka61 : tak to mám radosť, že sa ti vydaril na prvý krát, mne sa tiež preto zapáčil, že sa mi vydaril na prvý krát a odvtedy ho pekávam naozaj často




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia