Foto: mirkajan
Opäť niečo pre milovníkov celozrnných chlebov. Keďže na vlastný kvások som ešte nedozrela, skúšam aspoň zo sušeného a toto bol prvý úspešný pokus.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Do misy nasypeme všetky suroviny (sušený ražný kvások kupujem v predajni zdravej výživy), zmiešame a prilejeme 350-400 ml teplej vody. Dobre vymiešame- môžeme aj v pekárničke, ale ja som cesto vymiesila v mise ručným mixérom s nasadenými hákmi na kysnuté cesto. Po vymiesení cesto prikryjeme a na teplom mieste necháme stáť 2 hodiny.
- 2
Po 2 hodinách cesto znovu premiesime, vytvoríme valec, ktorý uložíme do hranatej chlebíkovej formy vyslanej papierom na pečenie. Necháme stáť na teplom mieste ešte 1 hodinu.
- 3
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 60-65 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/spaldovo-razne-zemle-z-kupovane...
povvi.com/tarwezuurdesem/...
mne dodáva kámoška špaldový:
www.nahuby.sk/obrazok_detail.php?obrazok_id=421877&am...
www.nahuby.sk/obrazok_detail.php?obrazok_id=421882&am...
...aj moravské béleše:
www.nahuby.sk/obrazok_detail.php?obrazok_id=438361&am...
...ale začal som "serpico trúbeľy a oblátky" špaldové aj celozrnné hotoviť...už aby som sa dostal do okolia TT, aby si ochutnala...aj tie syrové a bryndzové (s údenej bryndze robím)...a už 20 krajín sveta uzreli serpicove maškrty...mirkajan, Tebe sa ako darí...