Celozrnný chlebík alebo rožky

renka73 - fotkarenka73, 20. januára 2013
Celozrnný chlebík alebo rožky
Foto: renka73
45 minút
na 200 °C

Suroviny

Kvások:
340 ml vlažná
1/2-3/4 kocky
1 KL
1 PL
Cesto:
270 g
170 g
110 g
1 PL
1 PL
2 KL
1 KL
3 PL
2 PL
2 ks
Slaná voda:
1/2 KL
50 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kvások:do teplej vody dáme droždie,cukor,múku,zamiešame a dáme kysnúť.

  2. 2

    Chlebík:suroviny na cesto a kvások spolu zmiešame.Vypracujeme cesto,ktoré dáme na plech s papierom na pečenie,potreme slanou vodou a necháme vykysnúť asi 45 minút.Vykysnuté dáme do predhriatej rúry na 250°C/10 minút potom stiahneme teplotu na 200°C a pečieme ešte 35 minút.Po upečení natreme ešte raz slanou vodou a necháme vychladnúť na mriežke.

  3. 3

    Rožky:Vypracované cesto dáme vykysnúť asi 45 minút.Potom cesto rozdelíme na 14 častí a spravíme rožky,ktoré kladieme na plech s papierom na pečenie.Necháme 20 minút kysnúť.

    Celozrnný chlebík alebo rožky - obrázok 3
  4. 4

    Pred pečením potreme slanou vodou.Pečieme v predhriatej rúre na 220°C/10 minút potom stiahneme teplotu na 180°C a pečieme ešte 5 minút.

    Celozrnný chlebík alebo rožky - obrázok 4

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
nádherné pečivko, to určite vyskúšam, dakujem-:)
chlebík som už skúšala aj ja upiecť, a teraz vyskúšam aj pečivko, samozrejmé celozrnné.