45 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
| Kvások: | |
| 340 ml vlažná |
|
| 1/2-3/4 kocky |
|
| 1 KL |
|
| 1 PL |
|
| Cesto: | |
| 270 g |
|
| 170 g |
|
| 110 g |
|
| 1 PL |
|
| 1 PL |
|
| 2 KL |
|
| 1 KL |
|
| 3 PL |
|
| 2 PL |
|
| 2 ks |
|
| Slaná voda: | |
| 1/2 KL |
|
| 50 ml |
|
Postup
-
1
Kvások:do teplej vody dáme droždie,cukor,múku,zamiešame a dáme kysnúť.
- 2
Chlebík:suroviny na cesto a kvások spolu zmiešame.Vypracujeme cesto,ktoré dáme na plech s papierom na pečenie,potreme slanou vodou a necháme vykysnúť asi 45 minút.Vykysnuté dáme do predhriatej rúry na 250°C/10 minút potom stiahneme teplotu na 200°C a pečieme ešte 35 minút.Po upečení natreme ešte raz slanou vodou a necháme vychladnúť na mriežke.
- 3
Rožky:Vypracované cesto dáme vykysnúť asi 45 minút.Potom cesto rozdelíme na 14 častí a spravíme rožky,ktoré kladieme na plech s papierom na pečenie.Necháme 20 minút kysnúť.
- 4
Pred pečením potreme slanou vodou.Pečieme v predhriatej rúre na 220°C/10 minút potom stiahneme teplotu na 180°C a pečieme ešte 5 minút.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu