Celozrnný chlebík alebo rožky

Autor receptu: renka73

45 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Kvások:do teplej vody dáme droždie,cukor,múku,zamiešame a dáme kysnúť.
  2. Chlebík:suroviny na cesto a kvások spolu zmiešame.Vypracujeme cesto,ktoré dáme na plech s papierom na pečenie,potreme slanou vodou a necháme vykysnúť asi 45 minút.Vykysnuté dáme do predhriatej rúry na 250°C/10 minút potom stiahneme teplotu na 200°C a pečieme ešte 35 minút.Po upečení natreme ešte raz slanou vodou a necháme vychladnúť na mriežke.
  3. Rožky:Vypracované cesto dáme vykysnúť asi 45 minút.Potom cesto rozdelíme na 14 častí a spravíme rožky,ktoré kladieme na plech s papierom na pečenie.Necháme 20 minút kysnúť.
  4. Pred pečením potreme slanou vodou.Pečieme v predhriatej rúre na 220°C/10 minút potom stiahneme teplotu na 180°C a pečieme ešte 5 minút.