Celozrnné pečivo

Autor receptu: sestricka126

Milujem vôňu čerstvo upečeného pečiva a hlavne keď je domáce....žiadne Ečka.....no proste mňamka :)

4
porcie
15 minút
príprava
20-30 minút
na 220-180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si droždie.Do pekárničky si najprv nalejeme teplú vodu do ktorej pridáme štipku cukru a soli a pridáme droždie.Necháme trošku nakysnúť a prilejeme rozpustené maslo.Prisypeme múku,soľ,mletú rascu a semienka.Necháme 30minút alebo podľa potreby vymiešať.Po vymiešaní cesto premiestnime s pekárničky do misky na kysnutie.Necháme kysnúť cca hodinu.Potom z cesta vytvarujeme malé bochníčky,ktoré vyzerajú ako malé zemličky alebo vytvarujeme rožky..Necháme ešte trosku nakysnúť.Medzitým si vyhrejeme trúbu na 200C.Po nakysnutí dáme pečivko na pekáč s papierom na pečenie.Potrieme vlažným mliekom a posypeme semienkami.Pečieme 10min na 200C a potom teplotu v trúbe znížime na 180C a pečieme podľa toho ako dobre pozname trúbu ja som ich piekla potom ešte 10-15min na 180C.