Foto: diabambulka
:-)
porcií
Suroviny
Cesto : | |
100 g |
|
400 g |
|
42 g čerstvé |
|
200 ml |
|
250 g vlažné |
|
2 ks |
|
80 g |
|
štipka |
|
|
|
1 čajová lyžička |
|
na vymastenie plechu |
|
Plnka : | |
250 g |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
|
|
Ďalej potrebujeme : | |
|
|
Mrvenička ( drobenka ) : | |
50 g |
|
30 g |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Cesto : Z vlažného mlieka,lyžičky cukru a droždia si urobíme kvások a necháme ho vykysnúť. Do múky pridáme štipku soli, Caro, nastrúhanú citronovú kôru, vykysnutý kvások, žĺtka a olej. Vypracujeme cesto, poprášime múkou, necháme na teplom mieste vykysnúť. Tvarohová plnka : V miske zmiešame tvaroh, žĺtok, cukor, vanilkový cukor, pudingový prášok a nastrúhanú citrónovú kôru. Mrvenička : Zmiešame maslo spolu s hrubou múkou a práškovým cukrom.
- 2
Vykysnuté cesto vyvalkáme na hrúbku 1 cm. Povykrajujeme kolieska. Do stredu každého kolieška urobíme priehlbinku ( opakom menšieho pohárika ), naplníme tvarohovou plnkou, do stredu dáme slivkový lekvár, posypeme mrveničkou a kraje koláčikov potrieme olejom, alebo žĺtkom. Poukladáme na vymastený plech a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 170°C.
- 3
Alebo buchty :-) Dobrú chuť :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
koláčiky sú mäkučké a chutné aj na druhý deň
žltok sa dáva aj do tvarohu, zabudla som idem dopísať :-))) ďakujem