:-)
porcií
Suroviny
| Cesto : | |
| 100 g |
|
| 400 g |
|
| 42 g čerstvé |
|
| 200 ml |
|
| 250 g vlažné |
|
| 2 ks |
|
| 80 g |
|
| štipka |
|
|
|
|
| 1 čajová lyžička |
|
| na vymastenie plechu |
|
| Plnka : | |
| 250 g |
|
| 2 PL |
|
| 1 ks |
|
| 1 PL |
|
|
|
|
| Ďalej potrebujeme : | |
|
|
|
| Mrvenička ( drobenka ) : | |
| 50 g |
|
| 30 g |
|
| 1 PL |
|
Postup
-
1
Cesto : Z vlažného mlieka,lyžičky cukru a droždia si urobíme kvások a necháme ho vykysnúť. Do múky pridáme štipku soli, Caro, nastrúhanú citronovú kôru, vykysnutý kvások, žĺtka a olej. Vypracujeme cesto, poprášime múkou, necháme na teplom mieste vykysnúť. Tvarohová plnka : V miske zmiešame tvaroh, žĺtok, cukor, vanilkový cukor, pudingový prášok a nastrúhanú citrónovú kôru. Mrvenička : Zmiešame maslo spolu s hrubou múkou a práškovým cukrom.
- 2
Vykysnuté cesto vyvalkáme na hrúbku 1 cm. Povykrajujeme kolieska. Do stredu každého kolieška urobíme priehlbinku ( opakom menšieho pohárika ), naplníme tvarohovou plnkou, do stredu dáme slivkový lekvár, posypeme mrveničkou a kraje koláčikov potrieme olejom, alebo žĺtkom. Poukladáme na vymastený plech a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 170°C.
- 3
Alebo buchty :-) Dobrú chuť :-)
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









koláčiky sú mäkučké a chutné aj na druhý deň
žltok sa dáva aj do tvarohu, zabudla som idem dopísať :-))) ďakujem