Čardášové hovädzie ragú

Autor receptu: tajnickas

Tento recept máme z kalendára :) ale je to uňo-ňuňo mňamka, jednoduchá a veľmi chutná, a zmenila môj názor na hovädzie mäso

4
porcie
60 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso pokrájame na pásiky, v miske ho premiešame s olejom a necháme v chladničke aspoň hodinu odstáť. Nakrájame slaninu na tenké rezančeky, rozškvaríme ju a mäso na nej sprudka opečieme. Až potom solíme a koreníme. Zaprášime múkou, premiešame. To všetko robím v tlakovom hrnci, mäso sa potom rýchlejšie pripraví.
  2. Pridáme všetky prílohy. Hríbiky, najlepšie sú nakladané, ale môžu byť aj sušené alebo čerstvé. Ďalej pokrájané papričky, uhorky na drobné kúsky, sterilizované cibuľky bez nálevu a kečup. Podlejeme vývarom a vínom a dusíme až kým mäso nie je mäkké. Ja ho mám zvyčajne hotové za cca 40 min.
  3. Ak ostane omáčka príliš riedka, zahustime ju lyžicou múky rozmiešanou v troške vody. Podávame s dusenou ryžou a zdobíme vňaťovou cibuľkou.