Cantuccini (fotorecept)

Autor receptu: eliska61

Peciem v Taliansku cantuccini uz 30 rokov. Bez zavad, jednoducho a rychlo. Mam ich stale doma, na kazdu prilezitost. Pripravenè v sackoch sa hodia na darcek KAZDEMU! Obzrela som si viac receptov vo Vareche, surovinami sa mojmu receptu najviac priblizil MICHO, aj ked postup je trochu iny. Pridavam teda Vareche moju skusenost.

40 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Postup

  1. Mandle celè a nelupanè tostujeme nasucho 10-15 minut na 180°. Su hotovè ked sa zacne sirit ich vona, neprehanat, aby neboli spàlenè, hnedè vnutri. Vychladnutè nahrubo nasekame. Radsej menej nez viac!
  2. Do muky pridame PDP, vanilkovy cukor a sol. Oddelime si vajicka, zltky stranou, bielky do velkej pracovnej misy. Pripravime si aj vsetky ostatne suroviny a zaciname....
  3. najprv slahat bielky na tuhy sneh. Pridame cukor a preslahame, zltka a zase kratko preslahame. Do peny zaslahame metlickami muku a nakoniec kratko nasekane mandle. Konzistencia cesta ma byt mierne husta, aby sa dalo pohodlne stierkou naberat. Radsej trochu hustejsie ako riedke.
  4. Na slabo pomucenej doske si rukami vypracujeme 9 - 10 valcekov. Rozmery priblizne 30 cm dlhe a NAJVIAC 4 cm sirokè. Vmestia sa na 2 pekace. Nicim nenatierame.
  5. Dame piect prvykrat asi na 20-25 minut na 180°. (pokym nenaberu "prvu" farbu) Vyberieme a zasadne este horuce pozdlzne pokrajame. (mozme si polozit papierovy obrusok na upeceny valcek, aby nas nepalili prsty pri krajani) Vychladnute je uplne nemozne ich pokrajat!
  6. Takto pekne pokrajane ich dame druhykrat piect. Tentokrat na kratsiu dobu, asi 10 minut na znizenu teplotu 160°. Cantuccini sa musia STALE dvakrat piect, aby boli krokantne.
  7. Vychladnute si ich hned mozme pripravit do ozdobnych sackov a uz len cakat na prilezitost urobit niekomu RADOST.... samozrejme z tejto davky ostane aj pre domacich mlsnikov!