Čakankový šalát s kuracím mäsom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
6 minút tepelná úprava |
Postup- Čakanku opláchneme, osušíme a listy nakrájame na tenké prúžky, pridáme rukolu a ochutíme soľou, korením, pokvapkáme citrónovou šťavou a olivovým olejom.
- Na panvici orestujeme kuracie prsia, ochutené soľou a korením. Pomaranč okrájame nožom a vykrojíme jednotlivé mesiačiky. Hráškové struky nakrájame na tenké prúžky.
- Na tanier uložíme ochutenú čakanku a rukolu. Zmiešame dieliky pomaranča, kuracie mäso, hráškové struky a uložíme na listy. Šalát pokvapkáme balzamikovým octom a olivovým olejom.
- Náš tip: Čakanka má horkasté listy a rukola je vo veľkom množstve ťažko stráviteľná, preto sa vždy kombinujú aj s inými listovými šalátmi a zjemňujú citrónovou alebo limetovou šťavou.
|