Foto: janger
Toto je jedna z moznosti, ako pripravit cakanku. Robim ju takto ako prilohu k jedlu.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravime si cakanku a jablcka. Umyjeme, (ak je treba) z cakanky odstranime skarede listky.
-
2
Na cakanke odrezeme kusok zo spodnej casti. Prekrojime ju na polovicky a vykrojime hlubik-je horky.
-
3
Cakanku a jablko pokrajame na kusky.
- 4
Do panvice s rozpalenym olivovym olejom dame jablka, chvilku oprazime.
- 5
Pridame k tomu pokrajanu cakanku, podla chuti sol, trosku mletej skorice, posypeme cukrom (pouzila som hnedy, no moze byt aj biely) a na silnom ohni stale dobre miesame a oprazime.
- 6
Netreba dlho. Je to dobre, ak je to este trochu chrumkave.
- 7
Tip1: Z tohto mnozstva som to opekala na dvoch panviciach. Cakanka pusti vodu a ak by jej bolo v panvici moc, tak uz by sa to neopekalo, ale varilo. Tip2: Od toho, ake jablka pouzijeme, zalezi aj poradie, ako to treba dat do panvice. Ja som mala teraz tvrde jablka, ktore zostanu pevne aj po tepelnej uprave. Takze najprv som poopekala jablka a potom k tomu pridala cakanku. Ak mate vsak jablka, ktore sa rychlo rozvaria, tak najprv treba dat do panvice cakanku a az potom jablka. Inak by ste mali z toho kasu. Aj ta je dobra, ale take chrumkavejsie je to lepsie (podla mna) ;-).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
Diskusia k receptu