Čakanka s jablkom fotorecept

janger - fotkajanger, 14. októbra 2010
Čakanka s jablkom (fotorecept)
Foto: janger

Toto je jedna z moznosti, ako pripravit cakanku. Robim ju takto ako prilohu k jedlu.

4
porcie
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks
2 ks
2 velke lyzice
 podla chuti
 podla chuti
2 velke lyzice

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravime si cakanku a jablcka. Umyjeme, (ak je treba) z cakanky odstranime skarede listky.

    Čakanka s jablkom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na cakanke odrezeme kusok zo spodnej casti. Prekrojime ju na polovicky a vykrojime hlubik-je horky.

    Čakanka s jablkom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cakanku a jablko pokrajame na kusky.

  4. 4

    Do panvice s rozpalenym olivovym olejom dame jablka, chvilku oprazime.

    Čakanka s jablkom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridame k tomu pokrajanu cakanku, podla chuti sol, trosku mletej skorice, posypeme cukrom (pouzila som hnedy, no moze byt aj biely) a na silnom ohni stale dobre miesame a oprazime.

    Čakanka s jablkom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Netreba dlho. Je to dobre, ak je to este trochu chrumkave.

  7. 7

    Tip1: Z tohto mnozstva som to opekala na dvoch panviciach. Cakanka pusti vodu a ak by jej bolo v panvici moc, tak uz by sa to neopekalo, ale varilo. Tip2: Od toho, ake jablka pouzijeme, zalezi aj poradie, ako to treba dat do panvice. Ja som mala teraz tvrde jablka, ktore zostanu pevne aj po tepelnej uprave. Takze najprv som poopekala jablka a potom k tomu pridala cakanku. Ak mate vsak jablka, ktore sa rychlo rozvaria, tak najprv treba dat do panvice cakanku a az potom jablka. Inak by ste mali z toho kasu. Aj ta je dobra, ale take chrumkavejsie je to lepsie (podla mna) ;-).

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
tak ja odpadnem!!!! ja som si myslela, ze cakanka je taka cervena horka hlavka.....a potom to cervene co som si myslela, ze je cakanka je co?
@vybusna , existuje aj cervena cakanka. To je tusim krizenec bielej a takeho cerveneho salatu (radicchio rosso). Je to trosku horkave, ale nie moc. Najviac je horky ten hlubik. A v tejto uprave tu horkost skoro necitit...
Dôležité je aby čakanka nebola na svetle a hlúbik treba dať preč a potom bude mať už iba mierne,ceľkom príjemnú horkastú chuť.Mám rada obidva druhy len sú trošku drahé.Tvoj recept si ukladám.