Čakanka s jablkom (fotorecept)

Autor receptu: janger

Toto je jedna z moznosti, ako pripravit cakanku. Robim ju takto ako prilohu k jedlu.

4
porcie
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravime si cakanku a jablcka. Umyjeme, (ak je treba) z cakanky odstranime skarede listky.
  2. Na cakanke odrezeme kusok zo spodnej casti. Prekrojime ju na polovicky a vykrojime hlubik-je horky.
  3. Cakanku a jablko pokrajame na kusky.
  4. Do panvice s rozpalenym olivovym olejom dame jablka, chvilku oprazime.
  5. Pridame k tomu pokrajanu cakanku, podla chuti sol, trosku mletej skorice, posypeme cukrom (pouzila som hnedy, no moze byt aj biely) a na silnom ohni stale dobre miesame a oprazime.
  6. Netreba dlho. Je to dobre, ak je to este trochu chrumkave.
  7. Tip1: Z tohto mnozstva som to opekala na dvoch panviciach. Cakanka pusti vodu a ak by jej bolo v panvici moc, tak uz by sa to neopekalo, ale varilo. Tip2: Od toho, ake jablka pouzijeme, zalezi aj poradie, ako to treba dat do panvice. Ja som mala teraz tvrde jablka, ktore zostanu pevne aj po tepelnej uprave. Takze najprv som poopekala jablka a potom k tomu pridala cakanku. Ak mate vsak jablka, ktore sa rychlo rozvaria, tak najprv treba dat do panvice cakanku a az potom jablka. Inak by ste mali z toho kasu. Aj ta je dobra, ale take chrumkavejsie je to lepsie (podla mna) ;-).