Čajové pečivo

marteenka - fotkamarteenka, 30. januára 2013
Čajové pečivo
Foto: marteenka
20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
250 g
200 g
1  čajová lyžička
60 ml
2  čajové lyžičky
3




Postup

  1. 1

    Aby sme takéto čajové pečivo mohli urobiť, potrebujeme toto:

    Čajové pečivo - obrázok 1
  2. 2

    Všetky suroviny zmiešame (kakao nie je povinné, pečivko je veľmi chutné bez kakaa, prípadne s jemno nasekanými mandľami, alebo aj s kokosom). Vytvoríme si šúlce, dĺžka šírka musí korešpondovať s dĺžkou a šírkou pomocníka :-). Šúlec vložíme do nástroja - formy (neviem, ako ho mám pomenovať) a na plech vytláčame koláčiky. K mojej forme boli pripojené nástavce, asi 20 ks, no nie každý je vhodný. Ja odporúčam tie najjednoduchšie. Zložitejšie sú síce krajšie, ale konečný výsledok nie je taký, ako na krabici :-).

  3. 3

    Na vytlačený koláčik - pečivko môžme dať džem (najlepšie kyslý a poriadne hustý), orechy, prípadne čerstvé ovocie (ja som mala černice). Vložíme do rúry a pečieme dozlatista. Po vybratí z rúry necháme ešte na plechu vychladnúť, inak by sa pri prenose na tanier rozpadli.

Diskusia k receptu

martamm
marteenka, robievam podobné pečivo, len pridávam pudingový prášok, skúsim aj Tvoj recept, určite sa po nich len zapráši :)
sovka62
Toto, teda lis na cesto, mám, ale veľmi sa mi s ním nedarí. Cesto vytlačím, ale na mastný pomúčený plech sa neprilepí, zostáva prielepené na lise. Možno toto bude ten pravý recept.
snezienka11
Aj my máme tento prístroj ale nikdy ame ho ešte nepoužili. Dala si mi inšpiráciu objaviť jeho tajomstvo. :) :)
marteenka
s tymto pristrojom to chce veeelku trpezlivost, sovka 62...3/4 vytlaceneho cesta isla spat do misky, lebo to nevyzeralo nijak, len ako keby som to na plech hodila lyzicou...z 20 nadstavcov boli pouzitelne 2....este je zaujimave pouzit cesto na striekane pecivo
medulienka122
@marteenka , keby som ti ukázala svoje prístroje, čo som si naobjednávala cez teleshoping za drahé peniaze, ani neuveríš - a celá krabica takéhoto bordelu je na *rd, pretože ak nemáš ku každému vykrajovátku atď. presný recept, nemáš šancu to vytlačiť. Skúšala som to, keď som bola ešte mladšia a relatívne aj silnejšia, ale ja na toto silu nemám. Takže ja ťa obdivujem za tvoj výkon...:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia