Foto: marteenka
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Aby sme takéto čajové pečivo mohli urobiť, potrebujeme toto:
-
2
Všetky suroviny zmiešame (kakao nie je povinné, pečivko je veľmi chutné bez kakaa, prípadne s jemno nasekanými mandľami, alebo aj s kokosom). Vytvoríme si šúlce, dĺžka šírka musí korešpondovať s dĺžkou a šírkou pomocníka :-). Šúlec vložíme do nástroja - formy (neviem, ako ho mám pomenovať) a na plech vytláčame koláčiky. K mojej forme boli pripojené nástavce, asi 20 ks, no nie každý je vhodný. Ja odporúčam tie najjednoduchšie. Zložitejšie sú síce krajšie, ale konečný výsledok nie je taký, ako na krabici :-).
- 3
Na vytlačený koláčik - pečivko môžme dať džem (najlepšie kyslý a poriadne hustý), orechy, prípadne čerstvé ovocie (ja som mala černice). Vložíme do rúry a pečieme dozlatista. Po vybratí z rúry necháme ešte na plechu vychladnúť, inak by sa pri prenose na tanier rozpadli.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu